Hergeirsson med Montenegro-stikk

STIKK: Norges landslagstrener, Thorir Heirgeisson mener de montenegrinske jentene til tider er småbrutale i forsvar.

STIKK: Norges landslagstrener, Thorir Heirgeisson mener de montenegrinske jentene til tider er småbrutale i forsvar. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Håper dommerne slår ned på røft forsvarsspill.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson sier Montenegro driver med en form for «virkelighetsflukt» med forsvarsspillet sitt. Balkan-laget er Norges motstander i kvartfinalen i VM onsdag.

Montenegro-troppen legger ikke skjul på at den spiller råtøft og med småbrutale ingredienser innimellom.

Den norske landslagssjefen er klar på at Montenegro holder på med noe litt utenom det vanlige.

- Jeg mener Montenegro-spillerne driver en form for flukt, virkelighetsflukt, med den måten de spiller på. Det blir opp til dommerne hvor de legger linjen. Jeg har tillit til at arrangøren tar ut dommere som godtar det de skal gjøre og slår ned på det (hardt spill), sier Hergeirsson på spørsmål fra NTB.

Han synes at dommerne har gjort en bra jobb så langt i VM – også når det gjelder å håndtere Montenegros defensive taktikk.

- Krig er jo ikke et helt uvanlig ord man bruker innen idretten. Jeg har ikke vært på Montenegros treninger, men vet at spillerne «slåss». Det gjør de alltid.

Mari Molid ser ut til å kunne spille tross en meniskrift (kneet). For Linn Jørum Sulland er det litt mer usikkert. Hun har fått krampetendenser i den ene leggen. Dersom hun må ut, kommer den innkalte reserven Ida Alstad inn. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.