Gå til sidens hovedinnhold

Hergeirsson raste mot egne spillere - Mørk stusser over timingen for tiraden

Thorir Hergeirsson leverte en tordentale mot slutten av andre omgang. Nora Mørk tror flere faktorer utløste utbruddet.

ANGOLA - NORGE 21-30:

TOKYO (Nettavisen): Norge hadde få problemer med å ta seg av Angola under håndballturneringen i Tokyo-OL og vant sin andre strake kamp i mesterskapet.

Etter en litt treg start, tok de norske jentene over kampen. Løpsstyrken og tempoet til Norge ble etter hvert for mye å håndtere for Angola.

Thorir-tirade

Mot slutten av kampen slapp imidlertid det norske laget seg ned noen hakk og det fikk trener Thorir Hergeirsson til å tordne under en timeout.

- Hva er det for en slapp holdning dette her. Vi leder andre omgang med ett mål. Det holder ikke. Vi må opp i ringene. Nå må vi sette opp et skikkelig forsvar de siste åtte minuttene, freste treneren til de norske spillerne.

Nora Mørk forteller til Nettavisen etter kampen at islendingens tirade kom litt overraskende på. Hun føler ikke Norge var så dårlige i denne periode.

- Ja, det er klart, men om han føler det, er det hans jobb å si ifra. Vi svarer jo godt i andre omgang, også, og kjemper på videre, sier Mørk til Nettavisen.

- Vi gjør så godt vi kan og så er det hans jobb, om han føler nivået senkes, og prøve å peppe det opp. Vi gjør egentlig en ganske solid kamp, spesielt andre omgangen er bra, så vi får bare ta den fra Thorir og bøye oss, sier den norske stjernespilleren.

- Han mener veldig alvor

Mørk tror utblåsningen skyldtes flere faktorer og ikke nødvendigvis at de norske spillerne var så dårlige som Hergeirsson ville ha det til.

- Han mener det veldig alvor, det gjør han, men han var nok bare frustrert og oppgitt han også over mye annet, som alle andre, sier Mørk.

Camilla Herrem mener at dommerne ikke akkurat gjorde jobben lettere for de norske spillerne og at det kom et par baklengsmål som følge av dårlig dømming.

- Det er litt vanskelig å stå i forsvar når man kan ta så mange skritt som mulig og det ikke blir blåst noe på det. Jeg tror også Thorir ble litt irritert over noen tekniske feil vi har på banen. Det var nok en god blanding av mye, sier hun til Nettavisen.

- Har du sett Thorir så sint før i en timeout?

Ja, det har jeg, svarer Herrem med et glis.

- Ikke ofte han sier hardt ifra

Målvakt Katrine Lunde synes det er helt greit at treneren gir beskjed.

- Ja, han har temperament, men det er ikke så ofte han sier hardt ifra. Men av og til er det viktig, det er godt å ha en trener som si ifra, sier hun til Nettavisen.

- Det er greit for å holde fokus når det er ti minutter igjen. Helt okay for meg.

NRK-ekspert Håvard Tvedten skjønner også at Hergeirsson tente til.

- Han mener vel at de er for slappe og faller i intensitet. Vi trodde i pausen at de skulle løpe fra Angola, men de har vært ukonsentrerte og slappe. De har ikke fått kampen helt dit de ville ha den, sier han under kanalens radiosending.

- Jeg har fulgt mange mesterskap med håndball, men jeg har aldri opplevd Thorir Hergeirsson sånn før, sier Patrick Sten Rowlands, som kommenterte kampen for NRK.

Mørk satte tre straffer

De to lagene fulgte hverandre tett innledningsvis i kampen. Nora Mørk scoret de tre første målene for Norge, som alle kom på sjumeterkast.

Da det var spilt sju minutter i Yoyogi National Stadium hadde både Norge og Angola scoret tre ganger. Veronica Kristiansen ville imidlertid også være med og den norske bakspilleren noterte seg for et par kjappe scoringer de neste minuttene.

Norge klarte ikke helt å riste av seg Angola og etter ti minutter lå de norske jentene faktisk under med 5-6. Norge slet med å finne rytmen og det ble litt passivt.

Fram mot halvspilt omgang, var det faktisk en periode på hele fem minutter uten scoring til noen lag, før Kari Brattset Dale til slutt sørget for norsk utligning.

Camilla Herrem er ikke den spilleren som oftest pådrar seg utvisninger, men i tirsdagens kamp ble det to to-minuttere på veteranen i løpet av 13 minutter.

Herrem måtte dermed passe seg, siden en tredje ville gitt rødt kort.

Festet et grep om kampen

I siste halvdel av første omgang festet Norge et bedre grep om kampen. Henny Reistad kom blant annet inn og bidro med sin skuddstyrke.

Både hun, Kristiansen og Stine Bredal Oftedal bidro med scoringer som ga Norge en liten luke ved passerte 20 minutter. Ledelsen var likevel bare på to mål, 9-7.

De siste minuttene stoppet det litt opp med scoringer for Angola og Norge så sitt snitt til å øke luken inn mot pause. Da pausesignalet lød, sto det 15-10.

Katrine Lunde hadde fått sjansen i mål for Norge, selv om Silje Solberg storspilte i forrige kamp Veteranen slet lenge med å komme skikkelig i gang der bak.

OL-debut for Breistøl

Norge startet andre omgang i et forrykende temp og scoret fem mål de første seks minuttene etter hvilen. Kantspiller Sanna Solberg sto for tre av dem.

Dermed var ledelsen raskt oppe i ni mål. Norge var foran med 20-11.

Utover i omgangen fikk storskytter Kristine Breistøl sjansen av trener Thorir Hergeirsson og hun fikk æren av å score Norges 24. mål i kampen.

Dette var den 1.91 centimeter høye jentas første OL-scoring for Norge i karrieren.

En skade på Angolas Albertina Kassoma førte til et lengre stopp i spillet etter rundt 17 minutter. Kassoma ble fraktet av banen på båre og så ut til å ha fryktelig vondt.

Selv om Norge slapp seg ned noen hakk en periode mot slutten, så hadde de grei kontroll på kampen og vant til slutt med ni mål, 30-21.