*Nettavisen* Sport.

Hergeirsson vitset om egen timeout-miss

TABBE: Landslagstrener Thorir Hergeirsson trodde han hadde mer tid på klokka enn han hadde mot slutten av kampen mot Russland. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Pådro meg nesten strekk

Landslagstrener Thorir Hergeirsson gikk fra stenansikt lørdag til spøk og latter søndag etter VM-tapet mot Russland.

Norge kastet vekk en meget god sjanse til seier og tapte 25-26.

– Vi opplever det slik at det ikke er noen av spillerne våre som makser eller perser i kampen. Det er jo en trigger. Det viser at det er noe å gå på her og der, sier Hergeirsson.

Heller ikke på benken fikk de ut hele sin kapasitet. Han raljerte litt med seg selv. – Jeg pådro meg nesten en strekk i hamstringen under timeouten. Jeg løp fort.

Hergeirsson somlet litt helt på slutten av kampen, og det gjorde at Norge fikk noen sekunder for lite tid til å angripe en siste gang.

Tøft

Nederlaget kan bli kostbart. I puljen Norge støter på i 1/8-finalen ser Tyskland ut til å være soleklart fjerde beste lag. Dermed vil en puljeseier nesten bety garanti for kvartfinaleplass.

Men Hergeirsson var som vanlig helt uinteressert i å se så langt fram i tid.

– Det er helt hypotetisk, og da kan vi like godt begynne og snakke om julekvelden, svarer islendingen.

Mandag spiller Norge mot Puerto Rico, kanskje VM-historiens svakeste lag. Laget tapte 14-47 mot Romania lørdag.

– Det viktige for oss blir å få i gang så mange spillere som mulig der. Det er mulig å trene på ting også mot en slik motstander.

Norge er VM-vinner to ganger. I begge mesterskapene tapte laget en kamp: 1999 mot Nederland og i 2011 for Tyskland (åpning). (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag