*Nettavisen* Sport.

Herjer i Frankrike

Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN (SCANPIX)

Alexander Buchmann har virkelig markert seg i den franske ligaen.

27.09.07 08:00

Alexander Buchmann forlot den spanske ligaen og Altea for franske Toulouse i vår. I sommer gikk turen videre til toppklubben Ivry. Og trønderen har markert seg sterkt i de fire første serierundene.

Husker ingenting
Med 28 mål er han nummer tre på toppscorerlistene.

- Det er greit nok. Jeg spilte bra i de to første kampene før jeg ble syk og var middels i den tredje. Den siste var heller ikke så bra, forklarer han til Nettavisen.

For i den fjerde kampen spilte han med feber og halsbetennelse. Han ble dopet ned på smertestillende og sendt på banen i lokaloppgjøret mot Creteil.

- Jeg husker ikke noe av det som skjedde. Jeg husker faktisk ikke en eneste konkret situasjon fra kampen, forteller Buchmann.

Vanskelig kamp
Men det er ikke helt riktig. En situasjon husker han godt.

- Jeg hadde et straffekast da tiden var godt ut som jeg satte i stangen. Der kunne jeg reddet ett poeng, innrømmer han.

Ivry tapte litt overraskende kampen 29-28.

- Det er derby nummer én i den franske ligaen. Ivry tapte poeng mot dem i fjor, og det er en kamp det er umulig å spå på forhånd. Dessuten tror jeg vi hadde hodene våre litt i Moskva allerede, innser Buchmann.

Slipper å reise til Astrakhan
For onsdag ettermiddag dro Ivry til den russiske hovedstaden for å møte Zarja Kaspija Astrakhan i Mesterligaen.

- Astrakhan har tydeligvis ikke fått godkjent hallen sin. Heldigvis. Det er en skikkelig dritthall. Det er en fordel for oss. Det blir mindre reising på oss, mer reising på dem og mindre hjemmepublikum, smiler han.

Ivry har satt seg som mål å ta seg videre fra gruppespillet i Mesterligaen denne sesongen. I gruppe med Barcelona, Banik Karvina og Zarja Kaspija Astrakhan, er det fullt mulig å klare.

Mens den spanske- og den tyske ligaen kjemper om hvilken som er den beste håndballigaen i verden, er Buchmann uenig med dem som mener den danske kommer som nummer tre.

- Den franske ligaen har alltid vært litt skjult. Jeg mener det er den tredje beste i verden, uten tvil. Men man må nesten ha lokal kjennskap til den for å vite det. Nå har man fått hjem en del profiler som Joel Abati og Daniel Narcisse, i tillegg spiller de fleste av de andre franske landslagsspillerne her, så nivået er bra, sier landslagets playmaker.

- Rom for mer
Han mener han har hatt godt av å dra til Frankrike.

- Dette er mye bedre for meg. Jeg får spilt i Mesterligaen og spiller tøffe kamper hele tiden. Jeg får internasjonal kamptrening på et høyt nivå. Dette er mye bedre for meg enn å tulle nede i bunnen av den spanske ligaen. I Spania er det uinteressant bak de seks beste. Da er det bedre å spille i en jevnere liga, sier han.

Etter fire kamper, er Ivry nummer to på tabellen, to poeng bak ledende Chambéry.

Bare islandske Ragnar Oskarsson og serberen Nenad Vuckovic har scoret flere mål enn Buchmann. Bak ham på listen finner vi navn som Abati, Narcisse, Luc Abalo, Wissem Hmam og Issam Tej.

- Det er fortsatt rom for mer, lover Buchmann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.