RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Herjer i svensk hockey

Foto: Getty Images
Sist oppdatert:
Han er bare 19 år, men allerede den beste spilleren i den svenske eliteserien.

Nicklas Bäckström imponerer alle i sin andre sesong i den svenske eliteserien, og selv de som i fjor mente at sammenligningen med Peter Forsberg var for drøy, har ombestemt seg.

19-åringen kan bli like god.

Allerede som 17-åring ble Bäckström sammenlignet med Peter Forsberg. Leif Boork, tidligere landslagstrener i Norge og nå supertalentets trener i Brynäs, sa det først.

Sveriges landslagssjef Bengt-Åke Gustafsson sa det samme.

- Det er ingenting som tilsier at han ikke skal bli like god som Peter Forsberg, sa Gustafsson til Nettavisen i april i år.

I sommer ble Nicklas Bäckström draftet høyt (fjerdevalg) i første runde av Washington Capitals. Svensken valgte å bli i Brynäs en sesong til.

Så langt har han ni mål og 22 poeng på 17 kamper. Han topper poengligaen i den svenske eliteserien, selv om han var beskjeden nok til bare å ha én assist i tirsdagens 4-1-seier over Mora.

- Bäckström er ikke i Forsbergs klasse ennå, men har alle forutsetninger for å ta opp kampen med Sveriges beste ishockeyspiller, og bare det er en sensasjon, skriver Patrik Thornéus i Aftonbladet.

Faktisk har Bäckström et bedre poengsnitt enn Peter Forsberg på samme alder. Foppa hadde 1,23 poeng per kamp den sesongen han fylte 19 år. Bäckström har 1,29.

Brynäs, med Lars-Erik Spets og Mads Hansen på laget, ligger på tredjeplass i den svenske eliteserien. Timrå leder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere