RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Herjer på årets lag

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Stabæk herjer ikke uventet på årets lag så langt i Tippeligaen.

Bærumslaget leder Tippeligaen etter halvspilt serie, og har tidvis blendet oss med fantastisk fin offensiv fotball. Det har også vist seg på spillerbørsene som har kommet i etterkant av de hittil 13 serierundene.

Fire på laget
Stabæk herjer også der. Best av alle hittil i år har Alanzinho vært. Den fotrappe og eminente teknikeren har et snitt på 6,23 på børsen så langt, og er et langt hestehode foran nestemann på listen - Vikings Peter Ijeh. Begge er naturligvis med på årets lag så langt.

Stabæk er inne med fire spillere på årets lag så langt.

Tom Stenvoll startet sesongen som venstreback, men ble flyttet over på motsatt side da høyreback Morten Skjønsberg måtte vikariere i midtforsvaret. Somen Tchoyi har sprudlet i sin sentrale midtbaneposisjon så langt i år, mens Veigar Pall Gunnarsson har fortsatt der han slapp i fjor.

Storspill av Strand
Utover Stabæk-dominansen, er det sju spillere fra sju ulike klubber på det som har vært første halvdels beste lag i Tippeligaen. Rune Almenning Jarstein tok keeperplassen rett foran Vikings Iven Austbø. Evigunge Roar Strand har storspilt uansett hvor han er blitt plassert på banen denne sesongen. Som høyreback har han et gjennomsnitt på børsen på 6,00.

I midtforsvaret var en annen Vikingspiller tett på. Ragnvald Soma var bare 0,01 poeng bak duoen Raio Piiroja og Frode Kippe.

Jan Gunnar Solli har virkelig funnet tilbake til godtaktene etter overgangen til Brann, og er nest beste midtbanespiller. Bare slått av Alanzinho.

Den siste spilleren på laget, Lyns Stefan Gislason forsvinner nå til Brøndby, og vil naturlig nok måtte vike plass når årets lag skal kåres i november.

Noen du mener burde vært med på laget? Skriv inn dine kommentarer i feltet under.

Keeper: Rune Jarstein, Odd Grenland (5,58)

Høyre back: Frode Kippe, Lillestrøm (5,78)
Midtstopper: Raio Piiroja, Fredrikstad (5,78)
Midtstopper: Tom Stenvoll, Stabæk (5,00)
Venstre back: Roar Strand, Rosenborg (5,64)

Midtbane: Somen Tchoyi, Stabæk (5,54)
Midtbane: Stefan Gislason, Lyn (5,67)
Midtbane: Alanzinho, Stabæk (6,23)
Midtbane: Jan Gunnar Solli, Brann (5,77)

Angrep: Peter Ijeh, Viking (5,90)
Angrep: Veigar Pall Gunnarsson, Stabæk (5,77)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere