ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge kunne ikke fått en bedre start på VM-kvalifiseringen da de torsdag nedsablet Armenia og ikke stoppet før resultattavla på Ullevaal stadion viste 10-0 i favør hjemmelaget.

Blant annet bisto Lisa-Marie Karlseng Utland og Caroline Graham Hansen med hvert sitt hat trick. For førstnevnte kom de tre scoringene etter å ha blitt byttet inn til andre omgang.

Les også: Norge herjet, men eksperten stusset: - Skal ikke kimse av det

Sjögren: - Skal være ydmyke

Landslagssjef Martin Sjögren er naturligvis godt fornøyd med resultatet og måten laget hans opptrådte på i store deler av kampen.

- Vi gjennomfører kampplanen og selv om motstanden er relativt svak i dag, så scorer vi ti mål og skaper uendelig mange målsjanser. De hadde vel en avslutning, og det er vi fornøyde med, sier Sjögren til Nettavisen.

Han erkjenner imidlertid at de ikke skal legge alt for mye i torsdagens resultat, da det mot en bedre motstander vil kreves langt mer av spillerne hans.

- Samtidig er det klart at man skal være ydmyke i det her og vite at det kreves betydelig mer. Men det er klart at det vi kan gjøre når vi spiller kamper som det her, er å fortsette å forsøke med det vi jobber med - å utvikle angrepsspillet. Jeg synes vi i perioder er veldig gode i selve gjennombrudsspillet og som sagt skaper veldig mange målsjanser, sier Sjögren.

- Ikke alltid man klarer det

Etter den første omgangen var Norge oppe i en 3-0-ledelse, etter å ha skapt en rekke store sjanser i løpet av de første 45.

Fram til det 78. minutt var Norge oppe i en 5-0-ledelse. Derfra og ut sa det imidlertid ikke stopp med norsk jubel før dommer Rasa Grigone blåste av kampen. Det var ikke før mot slutten av andre omgang at målene virkelig begynte å renne inn. I det 78. minutt la Graham Hansen på til 6-0, før det ble scoret ytterlige fire mål mot tampen.

Før hvilen var ledelsen oppe i 3-0, etter at Norge hadde produsert store muligheter på løpende bånd gjennom omgangen.

- Den (første omgang) var litt skral i form av antall målsjanser. Det sto 3-0 etter første omgang og vi hadde vel seks-syv 100 prosent-sjanser, så det er klart at der bør vi få bedre uttelling, sier Sjögren.

Fra det 78. minutt begynte imidlertid målene for alvor å renne inn. Derfra og ut måtte nemlig Armenia se de norske spillerne juble for fem nye scoringer.

- Vi gjør det veldig godt i spesielt de siste 20 minuttene, med fem mål, vi gasset på og kommer opp i ti mål. Uansett styrkeforhold med motstanderen er det ikke akkurat alltid man klarer å score ti mål i en landskamp, sier Sjögren.

Les også: Ydmykelsen vakte oppsikt. Nå kommer en nådeløs melding fra Graham Hansen

Utland: - Det gjør noe med stemninga

Tremålsscorer Utland pirket allerede med sitt første touch på ballen inn 4-0-scoringen rett etter hvilen, før hun var på rett sted til rett tid også ved to senere anledninger.

- Jeg er veldig glad i å score mål, så det føltes veldig bra. Det er jo litt spesielt med flagget på brystet og spille med det laget her. Jeg elsker å spille på landslaget og spesielt score mål for dem, sier Utland til Nettavisen.

Seieren ses på som en aldri så liten opptur etter forrige samling. Da tapte Norge 0-1 for Sverige og hele 0-7 for Nederland.

Les også: Bergsvand passerte faren med pangdebut

Til tross for at torsdagens motstander Armenia ligger som nummer 128 på FIFA-rankingen, er Utland klar på at mange mål uansett gjør godt for laget.

- Det gjør noe med stemninga når vi scorer så mange mål. Samtidig skal vi så klart prestere bra i en kamp som det her, score masse mål og ja, vinne med stor margin, forteller hun.

På tirsdag står Kosovo, som torsdag spilte uavgjort mot Albania, for tur for Norge. Også der ventes nordmennene å være store favoritter.

- Jeg visste ikke så mye om Armenia og heller ikke så mye om Kosovo. Så vi får se litt på bilder av dem, så skal vi nok ta den kampen og, sier Utland om den kampen.