Isabell Herlovsen er den mestscorende landslagsspilleren på kvinnelandslaget gjennom alle tider.

33-åringen spilte sin siste sesong på toppnivå for Kolbotn, men la skoene på hylla for et drøyt år tilbake i tid.

Nå har derimot legenden tilbake på fotballbanen, og valget falt på Fredrikstad Fotballklubb.

Det var Fredrikstad Blad som omtalte saken først.

Les også: United utestengte supporter for rasisme. Nå må klubben legge seg flat

Forsterkning mot opprykk

Laget fra Plankebyen spiller i 3. divisjon, men har et soleklart mål om å rykke opp en divisjon. De står foreløpig med vanvittige 49-1 i målforskjell, og fem av fem mulige seire.

– Jeg har alltid sagt at jeg har hatt en drøm om å avslutte karrieren i Fredrikstad. Å spille for de blå i Sarpsborg har vært uaktuelt, men det viktigste blir uansett å løfte fotballen i Østfold. Den satsingen de nå gjør i FFK har jeg sansen for, så målet blir å hjelpe dem til et opprykk, sier Isabell til lokalavisen fra stedet hun er født og oppvokst.

Hun debuterte i Toppserien allerede som 15-åringen, og utviklet seg til å bli en av de mest framtredende spillerne i norsk historie. Spissen står med 67 landslagsmål, og bøttet inn mesteparten av klubbmålene sine for LSK Kvinner. Hun har også spilt for Kolbotn, Lyon, Jiangsu Suning og Vålerenga.

- Det vil jo bli en enorm ressurs for FFK, både på og utenfor banen i jakten på opprykk. Hun er en legende, og skal nok heller ikke ha noe problem med å spille ett nivå opp, hvis det skulle bli opprykk til slutt. Dette er en god signering av FFK, og samtidig en overraskende overgang, sier NRKs ekspert Carl Erik Torp til Nettavisen.

Nettavisen har ikke lyktes i å få kontakt med Herlovsen selv.

- Et spørsmålstegn

Torp mener at forsvarsspillere på nivå fire bør frykte det som vil møte de i oppgjørene mot Fredrikstad.

- Dette er jo kul nyhet for både ho og resten av norsk fotball. Det er jo en legende som nå trer inn på et lavere nivå, hvor hun helt sikkert kommer til å bøtte inn mål.

Han mener samtidig at det er en viss spenning knyttet til spesielt én ting, da han får høre om comebacket.

- Spørsmålstegnet er vel hvordan kroppen er, og kommer til å fungere på fotballbanen igjen. Den hanglet jo en god del mot slutten av karrieren, spesielt i Kolbotn, så det fysiske blir jo spennende. Får hun det på plass, så er det jo ingen tvil om at det vil være en solid forsterkning, avslutter Torp.

Til slutt forteller Herlovsen at det var nødvendig å få fotballen på avstand, for å kjenne på savnet.

- Jeg trengte litt tid til å få fotballen litt på avstand. Jeg har tross alt ikke gjort noe annet gjennom hele livet, men til slutt klarte FFK å lokke meg tilbake, sier 33-åringen med et bredt smil.

Fredrikstad møter Tistedalen til oppgjør på hjemmebane 3. oktober, som vil bli supporternes første anledning til å se målmaskinen i aksjon.