Gå til sidens hovedinnhold

Heroiske Vålerenga utslått etter drama

Lørenskog klare for sin første sluttspillfinale.

VÅLERENGA - LØRENSKOG 1-2 (2-4 i kamper): Med 3-1 i kamper hadde Lørenskog nærmest balletak på rival Vålerenga i ishockeysluttspillet, men osloklubben nektet å gi seg.

Mandag reduserte Espen Shampo Knutsens menn til 3-2 i best-av-sju-serien med en sterk seier på bortebane. Lørenskog vant skuddstatistikken 48-21. Vålerenga vant kampen 2-0.

- Veldig spesielt
Onsdag ble det på ny dramatikk da lagene møttes. Etter tre perioder sto det 1-1, selv om Lørenskog ledet skuddstatistikken 42-15. Først i sudden death avgjorde gjestene det hele.

Dette betyr at Lørenskog skal spille sluttspillfinale mot Stavanger Oilers. Dette er klubbens første sluttspillfinale. Vålerengas sesong er over for i år.

- Dette er veldig spesielt både for meg og laget. Vi visste det skulle bli en tøff kamp, for Vålerenga er et bra lag, men fortsatte å trykke på, sier matchvinner Kenny Corupe til TV 2.

- Patrick DesRochers var fenomenal i mål for Vålerenga. Men vi holdt presset oppe og til sist fikk vi vinnermålet, sier han videre.

- Mangler slagkraft
Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen var ikke misfornøyd med sine gutter til tross for tapet. Han påpeker at Vålerenga har mistet mange sentrale spillere i løpet av sesongen.

- Lørenskog setter oss under press i store deler av kampen. Vi blir etter hvert slitne og pådrar oss for mange utvisninger. Vi spiller jevnt med dem, men mangler slagkraft offensivt.

- Men jeg synes vi har gjort det veldig bra i år. Vi har mistet flere sentrale spillere og da blir det litt for tynt. Vi har ikke så mange å fylle på med, sier Shampo til TV 2.

De to klubbene har i løpet av de siste sesongene utviklet et hett rivalforhold. Mye av grunnen til dette er at flere profilerte Vålerenga-spillere har blitt lokket over til Lørenskog.

Folk som Lars Erik Spets, Knut Henrik Spets, Christian Thygesen, og Mathias Trygg er noen av spillerne som har byttet ut osloklubben med Lørenskog.

Sudden death
Også i onsdagens kamp mellom de to rivalene ble det tett og intenst. Med seier ville altså Lørenskog gå til finale, mens hvis hjemmelaget vant ville det bli én siste avgjørende kamp.

Det var gjestene fra Lørenskog som tok første stikk. 19 minutter og 21 sekunder ut i første perioden sendte Mats Frøhaug gjestene foran på Jordal Amfi.

Resultatet sto seg til slutten av andre perioden. Da satte Jonas Oppøyen, som også scoret i mandagens møte, inn 1-1. Kenneth Larsen og Cato Cocozza noterte seg for assists.

Også etter tre perioder sto 1-1 seg. Lørenskog hadde masse sjanser i løpet av oppgjøret og burde ha avgjort tidligere. Skuddstatistikken var hele 42-15 til gjestene etter tre perioder.

I spilleforlengningen fortsatte Lørenskog presset og til slutt måtte VIF-keeper Patrick DesRochers kapitulere. Kenny Corupe ble til slutt den store helten for Lørenskog.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter