Da Sandviken fikk benytte seg av Brann Stadion i Toppserie-oppgjøret mot Arna-Bjørnar, fikk de pyntet opp hjemmegarderoben med bilder av hver enkelt spiller.

Bildene ble senere tatt med tilbake og hengt opp i deres opprinnelige hjemmegarderobe på Stemmemyren Kunstgress, som de opprinnelige deler med klubbens herrelag i 3. divisjon.

12. september skulle laget på nivå fire spille hjemmekamp og kom inn i en garderobe prydet av Sandvikens stjerner som topper tabellen i Toppserien, men det er det som skjedde i minuttene etterpå som har fått flere til å se rødt.

Det var Bergens Tidene som omtalte saken først.

Les også: Ekspert kommer med klar advarsel før Norge-dramaet: - De kan bli skremt

- En ikke-sak

Det ble bestemt av trenerteamet, med hovedtrener Magne Nilsen i spissen, at man skulle fjerne bildet av kvinnene på bakgrunn av at det var «forstyrrende» for kampforberedelsene til 3. divisjonslaget.

- Dette er et kommunalt anlegg, og vi ønsker at det skal føles som om det er vår garderobe når vi skal spille kamp. Derfor valgte vi å ta ned bildene, sier herrelagets trener Magne Nilsen til BT.

Til Bergensavisen forteller han om en mediedekning som gjør at laget føler seg feil fremstilt i hensikten med å ta ned bildene.

- Det er fryktelig trist. Det har blitt fremstilt som om vi på herrelaget er imot damelaget. Vi er stolte av dem, og syntes det er bra at de gjør det så bra nå. Vi har ikke et holdningsproblem, sier han.

Det har ikke lyktes Nettavisen å komme i kontakt med Nilsen.

Les også: Lineker med avsløringer om Ronaldo-overgangen: - Jeg legger alle kortene på bordet

Nettavisen har derimot snakket med daglig leder Bjarne Graabræk i Sandviken Toppfotball.

- Jeg må jo si at det er utrolig hvordan en ikke-sak kan utvikle seg og bli veldig mediefokusert.

- Hva mener du med at det er en ikke-sak?

- Dette er jo en hendelse som er et resultat av at man ikke har snakket godt nok sammen før man handler, så vi er ferdig med denne saken for lenge siden. Vi har jo aldri lansert dette som en mediesak, men så havnet det jo til slutt der.

Les også: Elyounoussi kommer med innrømmelse: - Tatt lengre tid enn ønsket

- Flere av spillerne på Toppserie-laget har jo uttrykt sin frustrasjon?

- Det kan godt hende at de føler på det, og vi er jo også oppgitt over at en slik situasjon oppstår. I vår hverdag som Toppserie-lag, så er det mange andre ting som det er viktig å jobbe med. Så at en slik sak kommer er jo naturligvis uheldig, men vi får bare leve med det.

- Smålig

Landslagsspiller og en av profilene på Sandviken-laget Guro Bergsvand er oppgitt over det som har skjedd, men ønsker å fokusere videre på den fantastiske sesongen til laget.

- Jeg har ikke lyst til å lage noen større greie ut av det enn at vi syns det var spesielt og smålig at bildene ble tatt den, skriver midtstopperen i SMS til Nettavisen.

Og fortsetter:

- Nå føler jeg at alt om saken allerede er sagt, men at man har en lang vei igjen å gå, vet vi alle. Det er derfor fint at dette kom ut i lyset, avslutter hun.

Toppserie-laget er foreløpig ubeseiret på toppen av tabellen, og skal spille cupfinale mot Vålerenga i slutten av måneden.

NRK-ekspert Carl-Erik Torp følger Toppserien tett, og reagerer kraftig på nyhetene som kommer fra Bergen.

- Først og fremst er jo det her bare ufattelig trist. En slik sak viser jo bare at man har en veldig lang vei å gå fortsatt, også er det ekstra leit at det er slike saker som får mest oppmerksomhet rundt kvinnefotballen i Norge, forteller han til Nettavisen.

Og fortsetter:

- Her handler det litt om at dette herrelaget må se seg litt i spillet, for de er et amatørlag på nivå fire. Du hadde aldri sett at et kvinnelag på samme nivå hadde gått inn i garderoben på Lerkendal og gjort det samme. Jeg forstår at de deler på den, men de burde bare være glad for at de får lov til å bruke den samme som Norges beste lag.

Torp går også ut mot valget trenerteamet tok da de valgte å ta ned bildene fra veggen, for å fjerne en «forstyrrelse» før kampen.

- Det er jo rett og slett fryktelig dårlig løst. Man lever litt i sin egen boble når man tar det valget, og ikke tenker over hvordan det kan se ut for andre. Ta et steg tilbake og bruke noen sekunder ekstra for å gå igjennom prosessen én gang til. Klarer man ikke å bruke de prestasjonene til Sandviken til noe positivt, så er du en dårlig trener, avslutter han.

Byttet garderobe

Graabæk tror ikke at bildene ble fjernet med tanken om å fornærme noen, men heller en dårlig vurdering uten altfor mye konsekvenstenking.

- Jeg kan ikke tenke meg at de har et problem med selve Toppserie-laget, og tror de er stolte av det kvinnelaget får til. Det er nok bare det at innimellom går handlingen foran ettertenksomheten.

De to lagene delte opprinnelige garderobe, men etter situasjonen i september har det blitt besluttet at Toppserie-laget flytter til bortegarderoben, mens 3. divisjonslaget for herrene forblir i hjemmegarderoben.

- Saken har jo fått en grei løsning og har satt bildene opp igjen, riktig nok i en annen garderobe. Det at spillere har reagert er jo mer på hendelsen, men vi legger ikke noe mer i det nå.

Les også: Tabbe-Chelsea reddet poeng mot Wolfsburg

- Hadde det ikke vært mer naturlig at laget på nivå fire måtte tilpasse seg, og flyttet til bortegarderoben?

- Nei, det handler ikke om hva som er naturlig eller ikke. Dette her er jo «water under the brigde» for oss nå, så konklusjonen her er jo at man må prate sammen før man gjør noe som kan bli større enn det er, avslutter daglig leder.

Sandviken møter Stabæk til en viktig kamp i Toppserien lørdag, og kampen kan du se på Direktesport.