Gå til sidens hovedinnhold

Herrelandslaget står bak Northug: – Vil alltid være en av oss

Finn-Hågen Krogh og Didrik Tønseth vil få Petter Northug opp på beina igjen etter råkjøringen og kokainfunnet.

– Først trodde vi at det var «fake news», men så skjønte vi raskt at det var sant. Det er bare trist, og så får vi håpe at det går bra med Petter selv, sier Finn-Hågen Krogh til Trønder-Avisa lørdag.

Sammen med flere unge langrennsløpere var Krogh og Tønseth på samling på Steinkjer da de fikk beskjeden om sin tidligere lagkamerat.

– Det var en sjokkerende nyhet for oss alle. Det er fryktelig synd. Får håpe at Petter kommer seg på beina igjen, sier Didrik Tønseth.

Selv om den norske skilegenden må i retten enda en gang, har han Krogh og co. i ryggen.

– Vi som gruppe kjenner Petter svært godt, og vi står bak han uansett. Petter vil alltid være en av oss skiløpere. Vi håper etter beste ønske at han kommer seg ut av det på et vis, og at han kommer seg på bedringens vei. Vi vil alltid støtte Petter uansett – det må han vite, sier Krogh.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum vil fortsette å anse Northug som en venn, men tar avstand fra handlingen hans.

– Det er ikke sånn at vi sier at nå kan vi ikke være venner med ham videre, selv om vi tar fullstendig avstand fra – og jeg synes det er forkastelig – det han har gjort. Men personen Petter Northug kan jeg fortsatt si er en god venn av meg. Det håper jeg det vil være for alltid, selv om det han har gjort nå er helt tragisk, sier Nossum til NRK.

(©NTB)

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken