Gå til sidens hovedinnhold

Herrem min hatt for et råkjør

- Vil nok merke det både fysisk og psykisk, sier Camilla Herrem.

LONDON (Nettavisen): Håndballjentene er i gang med OL og sent lørdag kveld ble det tap for Frankrike i første gruppekamp. Landslagssjef Thorir Hergeirsson mente nerver spilte laget et puss.

Møtet med franskmennene var alt i alt en ujevn prestasjon av det norske laget, som åpnet katastrofalt, men etter hvert hentet seg inn igjen og spilte en forholdsvis sterk andre omgang.

Det er likevel kanskje ikke så rart at jentene trenger litt tid for å komme inn i flytsonen. For mange av dem har det gått i ett siden høsten 2011. Med sommer-OL på programmet blir det lite ferietid.

- Blir nok utslitt
Camilla Herrem har for eksempel det siste året vært involvert i ligaspill, cupspill, europacupspill og spill med landslaget. I desember var hun med å vinne VM i Brasil, nå er hun altså på plass i London.

- Det er en lang sesong, men når man har valget mellom ferie og OL, så velger man selvfølgelig OL. Det går egentlig ganske greit, det, sier kantspilleren til Nettavisen.

- Men vi kommer nok til å kjenne det når OL er over. Da blir man nok utslitt både psykisk og fysisk tror jeg. Nå som vi er her, tenker vi kun på å gjøre det vi skal. Vi vil vinne kamper, sier hun.

Lite ferie
Det blir imidlertid lite tid for Herrem å være utslitt på etter OL.

- Vi kommer hjem på en mandag, og skal vi spille kamp med Byåsen allerede på fredag, forteller Herrem som trolig også skal spill EM i desember..

- Har du hatt noe ferie i år?

- Jeg hadde to uker etter at vi var på treningsleir i Algarve. Da var jeg bare hjemme på Sola. Der gjorde jeg stort sett ingenting. Bare slappet av, var med venner og koste meg, sier Herrem.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Må være en måned
Landslagssjef Thorir Hergeirsson er sikker på at spillerne takler det tøffe programmet.

- Jeg tror du kunne plukket en hvilken som helst måned i året å sende en topphåndballspiller, eller en annen toppidrettsutøver til OL. Slik er det bare, og en måned må det jo være, sier han til Nettavisen.

- Våre spillere har også visst dette lenge. Vi visste at det kom et OL i 2012 allerede i desember 2010. Så jentene har hatt dette i planen sin, så tidspunktet tror jeg ikke har noen betydning, sier treneren.

- Tøft å drive idrett
Islendingen påpeker også at det tross alt er snakk om idrettsutøvere på toppnivå.

- Det gjelder å sørge for at du er i tipp topp ship shape. Det er spillerne våre gode til. Vi har også et godt apparat rundt laget som hjelper til med det, og vi har et godt samarbeid med klubbene.

- Det er absolutt tøft å være toppidrettsutøver, uansett idrett, men man må være villig til å være med på det som er, for å henge med. Vi prøver også å justere treningsmengden litt, sier Hergeirsson.

Norges neste kamp i London-lekene spilles mandag mot naborival Sverige. Sør-Korea, Spania, og Danmark er også i Norges gruppe, i tillegg til Frankrike.

Kommentarer til denne saken