Gå til sidens hovedinnhold

Herrem om overraskelsesovergangen: - Har vært litt i sjokk

Angriperen bytter ut gullkamp med nedrykksstrid.

Natt til onsdag ble Geir Andre Herrem (31) overraskende klar for Kalmar i Allsvenskan. Dermed bytter rogalendingen ut gullkamp med Bodø/Glimt til fordel for nedrykksstrid i Sverige. Nå forteller angriperen om de hektiske timene som pågikk tirsdag kveld.

- Overgangsvinduet i Sverige stengte ved midnatt, og jeg fikk vite klokken 16-17 at det var et bud på meg. En time eller to senere så var det godtatt bud. Fra det var godtatt bud i 19-tiden, gikk det raskt og alt var klart klokken halv tolv, sier Herrem til Nettavisen.

Glimt-spilleren forteller at han ikke hadde planlagt å dra fra nordlendingene i sommer.

- Jeg har ikke visst om noe. Alt kom bare plutselig. Så jeg har egentlig vært litt i sjokk, innrømmer 31-åringen.

Les også

Håkon Evjen og Jens Petter Hauge skjøt Bodø/Glimt til tabelltoppen i Eliteserien

Ingen dårlig stemning

Sett utenfra var det få som så en slik overgang komme, til tross for at Herrem var på utgående kontrakt i Bodø/Glimt. Derfor startet raskt spekulasjonene rundt om det hadde vært uoverensstemmelser mellom spissen og klubben. Dette avkrefter Herrem.

- Nei, det har det ikke. Jeg har selvfølgelig ikke vært enig i alt treneren har gjort, men det er ikke noe ondt blod der. Ikke noe knurring eller noe som helst. Det er lite snadder, dessverre, sier han og begynner å le.

- Jeg føler jeg har blitt underrettet underveis om hva som har skjedd. Glimt sa at de trengte ikke å selge meg, men de hadde godtatt et bud likevel. Det var opp til meg selv om jeg ville dra, eller ikke. De har kjøpt meg fri, men hvis jeg ikke hadde likt det jeg hørte, så måtte jeg ikke dratt.

Herrem vil ikke si hvor mye Kalmar legger på bordet for hans tjenester, men Nettavisen vet at forhandlingene startet på mellom 300.000 og 400.000 kroner. Trolig var salgssummen noe høyere.

Opp i nivå, interesse og lønn

Angriperen uttaler at overgangen til Kalmar blir sett på som en god løsning for alle parter, og han er ikke nevneverdig bekymret for å dra til en nedrykkstruet klubb.

- For meg går det på at jeg tror jeg får vist flere av mine gode sider som fotballspiller. Jeg har fått vist noe her i Glimt, men jeg føler ikke jeg har fått vist alt jeg har å by på. Det har vært et artig halvår, men nå dukket dette plutselig opp, og etter å ha snakket med treneren deres, virker dette som noe som kan passe meg veldig bra.

Les: Botheim la seg flatt etter feiring: - Ren idioti

Selv om han går glipp av en mulig gullkamp i Norge, er Herrem fast bestemt på at nivået trolig ikke vil være noe lavere i Sverige. Snarere tvert imot.

- Nå skal jeg spille mot AIK, Göteborg og Malmö de neste kampene. Det klinger ganske bra det, altså. For meg er det en mulighet. Det er en liga som har litt mer interesse, litt flere som følger ligaen, så jeg vil jo spille for mange flere folk og oppleve litt større interesse. Selv om det tabellmessig er i motstatt ende, så regner jeg med at nivåmessig og underholdningsmessig, er det et steg opp.

- Og lønnsmessig?

- Ja, det henger ofte sammen det. Med mer interesse, så er det kanskje litt mer penger også, innrømmer den nye Allsvenskan-proffen.

Les også

Solskjær låner ut United-talent til Tromsø

Klar gullbeskjed

Torsdag ettermiddag setter Herrem snuten mot Sverige for å treffe sine nye lagkamerater og sin nye klubb. Før han drar har han likevel en klar beskjed til sine venner i Bodø/Glimt.

- Nå gir jeg meg på topp. Nå har de bare med å skaffe gullet til meg!

Og skulle det bli gull på gultrøyene, lover Herrem å komme tilbake til nord for å feire.

- Ja, jeg kommer opp i slutten av november og feirer gull. Hundre prosent!

Kommentarer til denne saken