SCHWEIGAARDS GATE (Nettavisen): Norge har ikke lyktes med å løfte VM-trofeet siden 2015, men tirsdag presenterte Thorir Hergeirsson nok en mesterskapstropp som igjen skal jakte på edelt metall.

Camilla Herrem er selvskreven i mesterskap for Norge. Til tross for at hun har rundet 35 år og skal gyve løs på sitt 17. mesterskap, blir hun bare bedre og bedre.

- Hun er definitivt en av de viktigste spillerne i og rundt laget, slår landslagssjefen klart fast til Nettavisen.

Les også: Her er Hergeirssons utvalgte til VM i Spania

- Høres helt rart ut

På spørsmålet om hun selv synes det er surrealistisk at hun har vært med på så mange mesterskap, er svaret vanskelig å misforstå.

- Jeg må innrømme at jeg sperret opp øynene litt selv, og tenkte at «har jeg telt riktig nå?». 17 mesterskap høres jo helt rart ut egentlig, men man har vært med på mye og går inn i det med mye erfaring. Jeg gleder meg veldig, forteller den mildt sagt rutinerte venstrekanten til Nettavisen.

- Hva er det som gjør at du fortsatt holder deg motivert til dette?

- Det handler nok om at man er hjemme og spiller for Sola, og kjenner på at ting går bra både på og utenfor banen, så får man motivasjon i både klubb- og landslagshverdagen. Det er småting som gjør at man alltid gleder seg til trening, kamp og mesterskap, sier hun som debuterte for landslaget helt tilbake i 2006.

Les også: Mourinhos tirade sjokkerte. Dette mener Bodø/Glimt-profilen: - Burde ta skylden selv

- Hadde man ikke hatt den følelsen etter så mange år, ville det jo ikke vært noe poeng å fortsette. Det tar mye tid, men så lenge man har den gnisten og klarer å holde nivået er det bare veldig gøy.

Herrem spilte forrige måned sin landskamp nummer 274, og satt samtidig ny scoringsrekord med elleve mål i en og samme kamp, mot Slovenia.

- Vi har absolutt sjanse til å ta medalje i dette mesterskapet, selv om vi etter all sannsynlighet møter Russland eller Frankrike allerede i kvartfinalen. Vil man til topps må alle lag slås, og jeg har troen på at det kan skje. Det er en sulten gjeng som gyver løs på dette mesterskapet, sier en offensiv Herrem.

Det internasjonale håndballforbundet har fortsatt ikke bestemt seg for hvilke rammer man må leve under turneringen, og man står derfor fortsatt i fare for å måtte spille og leve under strenge koronarestriksjoner.

- Vi har gjort dette i de to siste mesterskapene, og jeg syntes vi håndterer det veldig bra. Jeg er ikke redd for at laget vårt kommer til å tenke så mye på det, for nå er det litt det vi er vane med fra de to foregående turneringene.

Alltid ute etter utvikling

Med veteraner som Marit Malm Frafjord og Heidi Løke ute av troppen, mener Thorir Hergeirsson at Herrem vil få en sentral rolle i årets VM-tropp.

- Hun er en av de kontinuitetsbærerne i laget som er veldig viktig, både av og på banen, og har vært her lengst sammen med Katrine Lunde. Samtidig har vi mange i denne troppen som har vært med en stund, og har mye erfaring. Det er en gjeng som liker å gå foran som et godt eksempel. Det blir veldig viktig for å oppnå suksess, skryter Hergeirsson til Nettavisen.

Og fortsetter:

- Camilla er jo på mange måter det som kjennetegner de beste, for i toppidrett er det ingen alder. Det som begrenser deg i toppidrett er som regel skader eller mangelen på indre motivasjon, og hun sliter ikke med noe av det. Den dagen Camilla slutter å bli nysgjerrig, slutter å trene på nye ting og utfordrer seg, vil hun slutte å utvikle seg.

Les også: Hevder United-spillerne er overrasket over Solskjærs valg i landslagspausen

- Hun oppsøker alltid utfordringer som blant annet skuddtrening på herrekeepere i Eliteserien, og blir med på treninger med både Nærbø og Viking sitt herrelag for å matche seg. Hun er sulten, og er et godt eksempel på at man kommer til å lære så lenge man ønsker det.

Hergeirsson er enig med sin kantspiller om at de norske jentene må kunne regnes med helt inn til mål under vinterens VM.

- Det er et mannskap som kan stå med ambisjonene om å ta medalje i Spania, uten tvil. Samtidig er det ikke alltid selvsagt at man får et godt sluttresultat med gode spillere, men topplassering er innenfor rekkevidde. Vi må være ydmyke gjennom hele mesterskapet, sier Thorir Hergeirsson til Nettavisen.