Herrera advarer Solskjær: - Det er en tøff jobb som venter

TAKKET FOR SEG: Ander Herrera tar farvel med fansen på Old Trafford.

TAKKET FOR SEG: Ander Herrera tar farvel med fansen på Old Trafford. Foto: Andrew Yates (Reuters)

Ander Herrera (29) forlater Manchester United og kommer samtidig med en advarsel.

13.05.19 23:01

Baskeren tok søndag ettermiddag farvel med Old Trafford etter at han ikke lykkes med å bli enig med United-ledelsen om en ny avtale.

I løpet av sine fem år i klubben kan Herrera vise til fire trofeer (FA-cupen, ligacupen, Europa League og Community Shield), men han har likevel vært en del av et Manchester United-lag som aldri har lykkes med å leve helt opp til de enorme forventningene som stilles.

Og skal vi tro 29-åringen selv kan det ta tid før laget lykkes med å innfri de forventningene. Herrera advarer nå både Solskjær og United-fansen om at det vil ta tid før Manchester United igjen er i stand til å utfordre om en ligatittel, skriver The Guardian.

Tror på Solskjær

Herrera har riktignok tro på at Ole Gunnar Solskjær er riktig mann til å få United tilbake til verdenstoppen igjen.

- Jeg har virkelig tro på Ole og jeg har virkelig tro på Michael (Carrick), Kieran (McKenna, Mike Phelan og Mark Dempsey også, men jeg tror det er en vanskelig jobb som venter. Det er min mening som supporter og som en som kjenner klubben, forteller Herrera til The Guardian.

Herrera mener imidlertid at spillerne står klare til å kjempe for Solskjær fremover.

- Han er en av de beste personene jeg har møtt i fotballen. Alle i garderoben elsker ham. Alle ønsker å kjempe for ham. Når du har spillerne bak deg og de ønsker å kjempe for deg, så er en del av jobben gjort. Jeg tror på karma og hvis du er en god person, hvis du står på og er tro overfor spillerne og fansen, så kommer det til å ordne seg før eller siden, sier Herrera.

Nettavisen Pluss: Hvor mye kan du om Premier League? Test deg selv her!

FERDIG: Ole Gunnar Solskjær må klare seg uten Ander Herrera neste sesong. Foto: Jason Cairnduff (Reuters)

Baskeren gjentar riktignok at det blir viktig at fansen er tålmodig.

- Det eneste jeg ber om er at de får tid for det er ikke lett. Det er mange eksempler på det. Liverpool kommer antakelig til å vinne Champions League, men jeg forlater denne klubben nå og Liverpool har ikke vunnet en eneste tittel på de fem årene jeg har vært her. De har gjort en utrolig jobb, men fansen har gitt dem tid. Det er det klubben trenger nå, forklarer baskeren.

Herreras advarsel om at det kommer til å bli vanskelig for United fremover, virker Solskjær selv å være fullstendig klar over.

Nordmannen har i flere intervjuer den siste perioden vært ærlig på at klubben har en jobb å gjøre for å tette luken opp til de beste lagene i England og at det kan ta tid.

Spillerne må ta en del av skylden

Manchester United endte på en skuffende 6. plass i Premier League denne sesongen og avsluttet på verst tenkelig vis med 0-2-tap hjemme mot Cardiff i siste kamp søndag.

Det er bare ett av en rekke skuffende resultater for United og Solskjær den siste tiden.

Herrera mener spillerne må ta mye av skylden for det.

- Samtlige spillere i den garderoben har et ansvar for hva som har skjedd denne sesongen. Vi har gjort mye dårlige ting. Vi har gjort noe bra, men for Manchester United så er ikke det nok. Antakelig ville 14 lag ha vært fornøyd med å bli nummer 6, men Manchester United kan ikke være fornøyd med det, sier Herrera.

29-åringen får selv ikke muligheten til å slå tilbake for United neste sesong ettersom han har spilt sin siste kamp for de rødkledde. Overgangen er foreløpig ikke bekreftet, men engelske medier hevder at Herrera kommer til å signere for den franske storklubben PSG.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.