I et større intervju med United.no åpner den tidligere United-spilleren, Ander Herrera opp om de fem årene han spilte i Manchester United.

Spanjolen, som i dag spiller i Athletic Club i hjemlandet, toucher innpå flere temaer under tiden i Manchester, men det mest interessante med norske øyne er da han forteller om tiden under Ole Gunnar Solskjær.

Herrera fikk ikke altfor mye tid med den norske treneren, men spilte 16 kamper under den tidligere Molde-treneren før han dro til Paris Saint-Germain.

Midtbanespilleren sier flere ganger i intervjuet at han følger sin tidligere klubb tett, og at han nå har gått over til rollen som United-supporter.

Når han får spørsmål om han føler klubben er på rett vei, drar 33-åringen på eget intiativ opp navnet til Solskjær.

– Selv med Ole... Jeg mener han gjorde bra ting. Han var nær å vinne titler. Jeg tror han er en av de beste personene jeg har møtt i fotballen. Han ga alt for klubben, og det vet folk. Men han var ikke heldig nok til å ta det neste steget ved å bli en vinner i Manchester United. Nå med ten Hag føler jeg nesten det samme. Han er nærme å gjøre historie, og det er alt vi United-fans vil. Vi vil at han skal vinne trofeer, sier Herrera til United.no.

– Hver eneste spiller elsket han

Siden Sir Alex Ferguson (81) forlot klubben i 2013, har klubben hatt seks forskjellige managere - uten at det har ført til nevneverdig suksess.

22/23-sesongen ble rekordmange managere sparket i Premier League. Totalt var det hele 15 stykker(!) som måtte forlate sin post i den engelske toppdivisjonen.

Herrera forteller at han er en fotballromantiker som liker at managere får god tid til å utvikle et prosjekt, men understreker at spillereglene i en klubb som Manchester United er litt annerledes.

– Han (Solskjær, journ.anm.) var nær å vinne et europeisk trofee mot Villarreal. Han var nær å ta det siste steget. Det er vanskelig å peke på én ting som gjorde at han ikke var suksessfull, men han vær nær. Når jeg var der, hver eneste spiller elsket han. Men fotball er noen ganger urettferdig. I en klubb som Manchester United må man vinne, det er realiteten. Selv om jeg elsker Ole som menneske og trener, når man ikke vinner er man ute. Slik er det.

Ville spille Ferguson-fotball

Hva er hans største styrker? spør United.no journalist Eivind Holth.

– Jeg husker et av de første møtene med han. Det var meg, Juan Mata og Solskjær. Han ville få tilbake «Rock 'N' Roll-fotball». Ballbesittelse var ikke så viktig for han. Selvfølgelig ville han ha ballen mer enn motstanderen, men han ville skape sjanser hele tiden, øke tempoet i kampene, prøve å skape overganger og spille underholdende fotball, slik Ferguson gjorde da han var i klubben. Vi hadde spillerne til å gjøre det, men han trengte tid. Til slutt vant han ikke noe på to-tre år, hvis jeg ikke tar feil, og fotball venter ikke på deg, sier Herrera.

33-åringen spilte totalt 189 ganger for United i perioden fra 2014 til 2019. Han noterte seg for 20 mål, samt 27 målgivende pasninger. Herrera har også representert Spania to ganger.

Nettavisen har fått oppdatert app.

Du kan laste den gratis for å holde deg oppdatert og opplyst.

Her finner du appen til Apple-telefoner

Her finner du appen til Android-telefoner