Hertha Berlin blir dagens spill

Foto: Ronny Hartmann/AFP

Den tyske storheten har stø kurs mot opprykk. Her er dagens oddstips.

15.11.10 09:29

Les også: Lesernes oddstips mandag

Langoddsen byr på uvanlig få objekter i dag, men man trenger som kjent bare ett eller som regel to for å vinne. Vi lar NFL, NHL og gresk fotball ligge, og ser nærmere på Herta Berlin og Siena, to hjemmelag som skal ha gode forutsetninger for seier.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Hertha Berlin - Bochum
Hertha styrer mot en direkte retur til Bundesliga. De ligger ett poeng bak ligaleder Erzgebirge Aue, men de har en kamp mindre spilt og tar tilbake teten med seier i dag. På hjemmebane er man sterke, med 5-1-0 totalt og målforskjell 15-4, mens man gikk på sesongens første tap borte mot Paderborn forrige helg. 3-1-1 på bortebane er likevel blant de beste.

Vi leser på Herthas hjemmeside at bulgarske Valeri Domovchiyski tar seg fri fra sitt landslag, til tross for innkallelse, og spiller dagens kamp. Målvakt Maikel Aerts har hatt problemer med kneet men kan være tilbake allerede nå, alternativt vokter Marco Sejna buret igjen, han gjorde en god kamp mot Paderborn sist, til tross for tap. Spissen Ramos er ikke med i dag. Sannsynlig startellever: Aerts - Lell, Hubnik, Neumann, Kobiashvili - Niemeyer - Rukavytsya, Domovchiyski, Raffael, Ronny - Friend.

Bochum, som også rykket ned fra øverste nivå forrige sesong, ser ikke ut til å kunne slåss om en opprykksplass nå. De ligger på nedre halvdel, ti poeng bak Hertha, og har 2-0-3 på bortebane hittil. Forrige bortekamp tapte de 1-2 mot Energie Cottbus. Bochum har fullt lag i dag, bare langtidsskadde Philipp Bönig og Mirkan Aydin er ute, samt et lite spørsmålstegn rundt Matias Concha som sjekkes må før kampstart. Sannsynlig startellever: Luthe – Concha, Maltritz, Mavraj, Kopplin – Johansson, Dabrowski – Freier, Federico, Dedic - Chong Tese.

Bochum-manager Friedhelm Funkel sier at han skulle ønske Hertha ikke hadde tapt mot Paderborn, han mener det hadde vært enklere å spille mot et seiersvant Hertha enn et revansjesugent. Laget hans har klart uavgjort i Berlin flere ganger, blant annet i fjor da Hertha hadde tidenes katastrofesesong, men Bochum har ikke vunnet her i nyere tid. Vi mener Hertha tar tilbake tabelltoppen i dag, de skal være klare favoritter på hjemmebane og vi spiller H til 1,55. Oddsen er ikke veldig god, men vi velger fra en ganske snever meny. Objektet kan spilles som single, vi bruker det i en dobbel.

Nå kan du tippe på iPhone

Siena - Grosseto
Italiensk Serie B. Siena er blant divisjonens sterkeste hjemmelag, de har 6-1-0 på hjemmebane og målforskjell 13-3. Siena rykket ned fra øverste nivå forrige sesong, og målet er selvsagt en direkte retur opp til Serie A. Dette er dagens tropp: Coppola, Farelli, Del Grosso, Rossettini, Rossi, Terzi, Valdez, Vitiello, Bolzoni, Carobbio, Codrea, Mounard, Reginaldo, Sestu, Troianiello, Brienza, Calaiò, Immobile, Larrondo, Mastronunzio. Uten å ha inngående kjennskap til Siena ser denne troppen bra ut, den inkluderer alle de tre målscorerne fra forrige hjemmekamp mot Frosinone, som endte 3-0.

Grosseto er ikke blant Serie Bs største kanoner. Kun målforskjellen holder dem over nedrykksstreken, og de er ligaens svakeste bortelag med 0-1-5 og målforskjell 5-13 på bortebane.

Lagene har ikke møttes siden 1981-1982-sesongen. Også den gangen var Siena best. Dette skal være en hjemmeseier mellom ligaens kanskje beste hjemmelag og svakeste bortelag, to klubber med helt forskjellige budsjetter og ambisjoner. 1,40 på H er lavt, men ikke milevis unna hva andre bookmakere tilbyr. Vi tar med denne for å få en dobbel som hvertfall dobler innsatsen hvis den går inn. Totaloddsen blir 2,17 og vi setter 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 20.10.

106. Hertha Berlin - Bochum 1,55 3,25 4,50
111. Siena - Grosseto 1,40 3,00 4,95

Total odds 2,17

Klikk her for å levere dette spillet.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.