*Nettavisen* Sport.

Hertha-spiller kysset medspiller – skapte smitterabalder i storseier

SMASK: Dette skulle nok Dedryck Boyata holdt seg for god for.

SMASK: Dette skulle nok Dedryck Boyata holdt seg for god for.

Hertha Berlin-spiller Dedryck Boyata brøt de strenge smittevernreglene da han plantet et kyss i ansiktet til en lagkamerat i 3-0-seieren over Hoffenheim lørdag.

Meget strenge restriksjoner lå til grunn for at spillerne i bundesligaen lørdag ble gitt grønt lys til å restarte sesongen. Blant annet skulle scoringer i høyden feires i form av «kort kontakt med albue eller føtter».

Da Hertha Berlin, med Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i startoppstillingen, slo Hoffenheim overbevisende 3-0, oppsto imidlertid en episode som ikke var i tråd med den formuleringen.

I forbindelse med den ene av de tre scoringene la nemlig Hertha-spiller Dedryck Boyata hendene rundt hodet til lagkamerat Marko Grujic og plasserte et kyss på hodet hans.

Skapt overskrifter

Episoden ble fanget av en fotograf og skapte overskrifter både i tysk og internasjonal presse etter kampen.

Flere tyske medier, blant dem hovedstadsavisen Berliner Zeitung , fastslår at Hertha-spillerne jublet for scoring «uten å holde avstand». Avisen trykker også bilder av andre spillere som feirer uten noen tegn til distansering.

Et selvmål av Hoffenheims Kevin Akpoguma samt scoringer av Vedad Ibisevic og Matheus Cunha sørget for 3-0-seier til Hertha.

Kalou suspendert

Hertha Berlin har også i oppkjøringen til lørdagens fotball-restart skapt overskrifter for brudd på smittevernreglene. Stjernespilleren Salomon Kalou ble nylig suspendert etter at han filmet seg selv og andre spillere mens de blant annet håndhilste i garderoben.

Videoen med seansen, der også andre smittevernregler brytes ble, postet på Facebook. Den skapte stor oppstandelse også i det politiske miljøet.

Erling Braut Haaland og lagkameratene i Borussia Dortmund feiret på sin side scoring med klar distanse i 4-0-seieren over Schalke lørdag. Haaland scoret det første målet og jublet i god avstand til medspillerne sine.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag