*Nettavisen* Sport.

Hesjedal slapp med skrekken

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Kortvarig sykehusopphold for canadieren.

14.06.13 14:41

Etter fjorårets Giro d’Italia-seier virker ikke uflaksen til å ta slutt for Ryder Hesjedal.

Han kom til Tour de France 2012 i det han selv sa var sin livs form. Da procycling.no snakket med han på sensommeren i fjor sa canadieren at han trodde han kunne kjempet om en plass på podiet. Men han måtte bryte touren etter kun syv dager.

Da han skulle forsvare giroseieren tidligere i år, ble han tvunget til å bryte med sykdom. Heldigvis var det ikke noe alvorlig, og Garmin-rytteren var tilbake under Sveits rundt.

På den første fellesstartetappen var han nær ved å ta seieren opp Crans Montana, og formen virket til å være på 32-åringens side. Men så var det denne uflaksen.

En gang må det vel snu?
En velt på den tredje etappen sendte Hesjedal ut av rittet og inn på sykehuset. Røntgen og andre undersøkelser på sykehuset viste heldigvis at ingenting var brukket, og Hesjedal var ute igjen i løpet av dagen.

- Jeg er ikke overtroisk, men hvor mye uflaks må jeg ha for å betale giroseieren?

- Alt gikk min vei, og jeg kom til touren i god form. En gang på lykken snu, sier Hesjedal til VeloNews.

Velten i Sveits fikk mange til å sette en klump halsen. Hesjedal ble påført nakkekrage og umiddelbart sendt til sykehus. Skadene var så små, at den hengslete canadieren allerede er tilbake i trening.

- Jeg trente en time rolig på onsdag, og på torsdag hadde jeg en fin økt. Jeg er glad for at jeg føler meg ok.

Trener seg i form
Sveits rundt skulle være Hesjedals siste ritt før Tour de France, og skulle vise konkurrentene at Hesjedal blir en mann å se opp for i sommer.

- Det er frustrerende fordi jeg viste at jeg kom tilbake i god form etter giroen. Men jeg må se på det positive. Jeg er ikke alvorlig skadet og er allerede tilbake i trening med tanke på Tour de France.

Tiden frem til Tour de France starter på Korsika 29. juni, vil Hesjedal bruke på å trene seg i form.

- Det ville vært fint å få kjøre i Sveits, men jeg har vist at jeg kan være på et høyt nivå uten konkurransetrening. Det betyr bare at jeg må jobbe litt hardere.

Annonsebilag