*Nettavisen* Sport.

Heskeys herlige hevn

Foto: EPA/Scanpix

Få er blitt så utskjelt i Liverpool som Emile Hesley. Men ingen var bedre enn ”den snille oksen” i seieren over Chelsea.

07.01.04 23:32

CHELSEA – LIVERPOOL 0-1: Heskey (26) spilte en meget god kamp for ”The Reds”. Den engelske landslagsspissen hjalp til i forsvar, holdt på ballen i angrep og la den målgivende pasningen til franskmannen Bruno Cheyrou.

Det var en helt annen Heskey enn den Liverpool-fansen har sett de siste to sesongene.

Hedret av Houllier

Etter kampen skrøt Liverpool-manager Gerard Houllier av Heskey:

– Han har tatt imot mye kritikk i våre svake perioder, men Emile har alltid gitt 100 prosent for Liverpool. I dag var han vår viktigste spiller, sa Houllier til Sky Sports.

– Vi spilte ingen stor kamp, men vi gjorde det vi måtte mot et lag som Chelsea. Og for en gangs skyld hadde vi marginene med oss, sa Houllier videre.

Heskey var ensom spiss i de rødes 4-5-1-formasjon, og Houllier så aldri noen grunn til å sende utpå skadefrie Michael Owen. Han ble sittende på benken hele kampen gjennom.

Mutu nærmest

Selv om Chelsea hadde ballen klart mest, skapte de ikke altfor mange målsjanser. Nærmest kom Adrian Mutu, som traff tverrliggeren etter pause, og Eidur Gudjohnson, som skjøt utenfor fra god posisjon etter et kvarters spill.

Dermed mistet ”Chelski” kontakt med teten, og Liverpool brøt forbannelsen på Stamford Bridge der de har tapt de siste seks sesongene.

Gammel merke

Endelig fungerte det igjen for Gerard Houlliers menn. Anført av Dietmar Hamann tok de tak i midtbanen og etter en drøy halvtimes spill scoret de på sin første sjanse.

Heskey vant ballen i kamp med Wayne Bridge og la flott inn fra høyre der franskmannen Bruno Cheyrou – som ikke har spilt siden august – styrte inn 1-0 til Liverpool.

Ett skår i gleden for Liverpool var det at laget fikk enda en skade å bekymre seg over. Keeper Jerzey Dudek måtte ut med strekk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag