*Nettavisen* Sport.

Hestene flytter snart til TV2

Foto: hesteguiden.com

I april 2012 går Rikstotos avtale med NRK ut, og travet flytter til TV2.

21.03.12 22:02

Dagens TV-tilbud vil styrkes, og deles mellom gratiskanaler og betalingskanaler. I tillegg vil samarbeide omfatte digitale flater på TV2 Sumo, og TV2s nett- og mobilplattformer.

- Vi har hatt et mangeårig og godt samarbeid med NRK. NRK har gitt gode sendeflater og vært en fin partner gjennom mange år. Etter en totalvurdering av morgendagens utfordringer har vi i denne omgangen vurdert TV2 som det beste strategiske alternativet for å oppnå våre målsettinger om bred vekst og økt oppslutning for norsk hestesport, sier Vidar Brundtland Steder, daglig leder i Rikstotos mediaselskap Equus Informasjon og Media.

Siste sending på NRK vil være lunsjtrav 12. april, og første V75 sending på TV2 blir lørdag 14. april. I tillegg til redaksjonelt samarbeid med TV2 sporten vil den faste menyen se ut som følger:

Fredag morgen, TV2: Innslag i God Morgen Norge med aktualiteter for lørdagens V75
Lørdager kl. 14:30-15:00, TV2: TV2s «Sport og spill», med travtips og vurderinger av lørdagens V75.
Lørdager kl. 16:30-17:15, TV 2 Zebra: 45 minutters V75 sending med siste avdeling live
Onsdager kl. 19:30-21:00, TV2 Sport 1: Live V65 sending
Tirsdager og torsdager kl. 13:00 – 14:30, TV2 sport 1: Live lunsjtrav

I tillegg vil også TV2 ha rettigheter til Storløpene, og det skal utarbeides egne konsepter for TV2 Sumo og øvrige betalingskanaler.

Utover TV sendingene vil TV2 også benytte sine digitale flater på tv2.no/sport, sportogspill.no, mobil og TV2 Sumo i samarbeidet med Norsk Rikstoto.

- Det som gjør TV2 spesielt attraktiv for trav og galoppsporten er at de har lykkes i samspillet mellom digitale plattformer, betal-TV og konvensjonelle TV sendinger. De har en multikanal-strategi som passer Rikstotos strategi om bred vekst, og bruk av levende bilder på TV, mobil og Internett, sier Markedsdirektør i Rikstoto, Haakon Smerud.

I tiden frem til 14. april vil alle sendinger gå på NRK som normalt.

Rikstoto Direkte vil bli produsert og distribuert som i dag.

Kilde: Rikstoto.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.