*Nettavisen* Sport.

Het Diouf senket erkerivalen

Foto: Svein Ove Ekornsvaag/Scanpix

Scoret fire da Ole Gunnar Solskjærs menn befestet plassen på toppen av tabellen.

07.07.11 11:58

MOLDE-AALESUND 5-2:

For første gang på mange år var lokaloppgjøret mellom Molde og Aalesund en toppkamp. Molde ledet tabellen, mens Aalesund kun var tre poeng bak rivalen.

Kampen kunne derfor betegnes som en sekspoengskamp. Den gikk Molde seirende ut av, mye takket være Pape Pate Diouf.

Spissen scoret fire mål, og var med det en av hovedfaktorene til Moldes seier.

- Noen ganger er man heldig, sa helten til TV2 etter kampen.

- Jeg er først og fremst en lagspiller. Jeg vil at laget skal vinne. Hvis jeg scorer, er det fint, men det er greit hvis jeg ikke gjør det også, legger han til.

-Molde kan vinne serien
Makhtar Thioune scoret hjemmelagets andre mål. Kjell Rune Sellin og Demar Phillips scoret målene for Aalesund. Dermed beholder Molde serieledelsen og Ole Gunnar Solskjærs menn ser virkelig ut som en gullkandidat, når Tippeligaen nå går inn i noen ferieuker.

- Det er femten kamper som gjenstår, så det er lang tid igjen. Det er nå vi skal prestere, så får vi resultater deretter. I dag er jeg fornøyd med prestasjonene, sier Ole Gunnar Solskjær til TV2.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal tror Molde kan vinne serien.

- Det kan hende. De har ikke altfor stort forsprang nå, men de har en fordel ved at de har et godt lag, sier treneren, som naturlig nok ikke var fornøyd med resultatet.

- Molde var best i førsteomgang. Vi kom mer med i annenomgang, og klarer å stabilisere spillet, men så gir vi bort noen julepakker på slutten, uttaler Rekdal.

Innholdsrik start
Kampen startet med to tidlige scoringer.

Først scoret Pape Pate Diouf sitt første for dagen, men like etter utlignet Kjell Rune Sellin for Aalesund.

Molde gikk imidlertid til pause med ledelse etter at Makhtar Thioune scoret med en chip over keeper Sten Grytebust.

Innholdsrik slutt
Førsteomgang var en underholdende affære, mens det roet seg betraktelig i annenomgang.

I hvert fall helt til det gjensto tolv minutter av ordinær tid.

Da virket det som Pape Pate Diouf hadde avgjort kampen med sin 3-1-scoring. Men med seks minutter igjen å spille skapt Demar Phillips en viss spenning i kampen med en straffescoring.

Tre minutter før full tid ble det definitivt avgjort. Pape Pate Diouf ble spilt igjennom alene med keeper og var scoret sikkert. Spissen satte prikken over i'en med sin fjerde scoring på overtid. Etter kampen dediserte Pape Pate Diouf målene til den nygifte, tidligere Molde-spilleren Mame Biram Diouf.

- Det var en bryllupsgave til Mame. Jeg er glad for seieren i dag. Det var en vanskelig kamp, men vi klarte å vinne, sier matchvinneren.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.