RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hetland gikk på trynet

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
Tor Arne Hetland gikk rett på trynet i en utforkjøring og ødela Norges sjanser i lagsprinten.

Italias Cristian Zorzi fikk en fot foran Russland og sikret italiensk gull på lagsprinten, mens en halsende Petter Northug gikk som om han hadde djevelen i ryggen et stykke bak. Trønderen ga alt han hadde for å ta inn forspranget som konkurrentene fikk etter at Tor Arne Hetland falt.

Norge hadde god kontroll på feltet helt til 33-åringen gikk på trynet i en utforkjøring.

- Jeg gikk på trynet og visste ikke hvor jeg var hen. Det tok en stund før jeg kom opp igjen, og da var toget gått, konstaterte en svært skuffet Tor Arne Hetland overfor NRK etterpå.

Norge endte på sjuendeplass.

Dette var Petter Northugs første mesterskapsløp på seniornivå - han ble som de fleste husker på kontroversielt vis vraket til OL i Torino - og hvor sterkt han ønsket å vinne kom klart til syne da han febrilsk forsøkte å hente inn de sekundene Hetland tapte på fallet sitt. Men avstanden var for stor.

VM har fått en marerittaktig åpning for Tor Arne Hetland, den første verdensmesteren i sprint. Etter gull i Lahti i 2001, bronse i Val di Fiemme i 2003 og sølv i Kuusamo i 2005, måtte han ta til takke med en anonym 19. plass på torsdagens sprint.

Dessverre gikk håpet om et pallcomeback bokstavelig talt på trynet fredag.

Les også: - Blåmandag? Ja, selvfølgelig!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere