Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hetland med advarsel: - Han kommer til å møte en sterk personlighet

NY LANDSLAGSTRENER: Tor-Arne Hetland var onsdag klar som ny trener for allroundlandslaget.
NY LANDSLAGSTRENER: Tor-Arne Hetland var onsdag klar som ny trener for allroundlandslaget. Foto: Jonas Borge Svendsen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Tor-Arne Hetland ble onsdag klar som ny landslagstrener for allroundlandslaget.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Hetland har de siste årene jobbet i utlandet, der han har vært sprinttrener for Tyskland, Sveits og Canada.

Etter at kontrakten hans med Canada gikk ut i mars, var ikke ventetiden lang for den tidligere sprint-legenden med tanke på ny jobb.

Sterk personlighet
Han skal bosette seg i Trondheim å følge løperne der tett, samtidig som han skal samarbeide med hovedtrener Trond Nystad.

- Han kommer til å møte en sterk personlighet i meg, så vi kommer til å få en utfordring å finne rollene våre i laget. Men jeg gleder meg til å jobbe sammen med Trond, og ikke minst med utøverne, sier Tor-Arne Hetland til Nettavisen.

Landslagssjef Vidar Løfshus er positiv til samarbeidet, og forteller at ansettelsen av Hetland er en plan landslagsledelsen har tenkt nøye gjennom.

- Vi er veldig fornøyd med å få inn Tor-Arne på laget. Han har blitt en ganske ambisiøs og erfaren trener som kan ta med seg mye fra utlandet, sier Vidar Løfshus til Nettavisen.

Strategi
Hovedtrener på landslaget, Trond Nystad, har signalisert at han snart kommer til å gi seg i sin stilling. Meningen med ansettelsen av Hetland er at han skal ta over når Nystad gir seg.

- Trond har sagt at han ikke har noe lenger enn et til to års perspektiv i denne jobben, så sånn sett håper vi at vi kan sette opp Tor-Arne i en situasjon slik at han er forberedt til å ta over når den tid kommer, sier Løfshus.

- Er det en optimal oppladning fram mot neste mesterskap i 2018?

- Det er litt derfor vi gjør slik i førsteomgang. Vi ser et potensiale i Tor-Arne og prøver å ha kontinuitet på trenersiden. Det er det som er strategien bak det hele.

PLANEN KLAR: Landslagssjef Vidar Løfshus forteller at ansettelsen rundt Hetland er nøye planlagt.

- En ny opplevelse
For Hetland kommer han til et nærmest «dekket bord», og etter år i utlandet blir det en ny hverdag og jobbe med utøvere i verdenstoppen.

- Når det gjelder trening, så vet løperne godt hva som må til og hva de må gjøre, men det blir en ny opplevelse for meg å bremse utøverne på treningsmengden, enn det å lokke de til å trene mer, sier Hetland.

Når det gjelder treningsfilosofi mener Hetland at han og Nystad er ganske like, men tror han kan gi løperne tettere oppfølging i sine nye rolle.

- Det som blir annerledes er at utøverne som holder til i Trondheim vil få en trener å forholde seg til i verdens beste skiområdet, forteller han.

Mektig imponert
Jobben som landslaget har gjort tidligere er Hetland også mektig imponert over.

- Arbeidet de gjør er meget bra. Det kommer opp nye løpere hele tiden, så systemet fungerer veldig bra fra junior, via rekrutt og fram til seniornivå, sier landslagstreneren.

Med et system som fungerer bra blir det utfordrende for Hetland og forbedre dette.

- Mange av løsningene er allerede i boks, så videre blir det å forbedre oppfølgningen av løperne individuelt mellom samlingene så de får tatt ut sitt beste i konkurranse, sier han.

- Det er også det Norge er så bra på i forhold til andre land. Det å følge opp løperne mellom samlinger og konkurranser.

For Hetland er det noen år siden han selv var aktiv, og forteller at han ikke har noe særlig forhold til de som er på landslaget i dag.

- Det er ikke mange jeg kjenner igjen fra da jeg var aktiv selv, men noen kjenner jeg jo bedre enn andre. I all hovedsak kommer jeg til et lag der jeg må bli kjent med alle, sier Hetland.

Northug-situasjonen
Situasjonen rundt Petter Northug er fortsatt usikker. Etter at kontrakten hans med landslaget har gått ut, er det ikke kommet noen signaler på hva han gjør kommende sesong.

Hetland tar hele situasjonen med knusende ro.

- Petter må få ta den tiden han trenger til å bestemme seg så tar han en beslutning når han er klar.

- Er det noe du kommer til å involvere deg i?

- Nei, han skal få tid for seg selv til å tenke på det. Men Petter vil bestandig være velkommen på trening i Trondheim, sier Hetland.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!