RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA / NTB scanpix

Hetland til finale i VM

Sist oppdatert:
Bare ett hundredel bak semifinalevinneren på 50 meter bryst.

Aleksander Hetland (29) er klar for søndagens finale på 50 meter bryst under kortbane-VM i svømming etter å ha greid fjerde beste tid i semifinalen lørdag

Hetland svømte inn til 26,51 og var ett hundredel bak semifinaleheatets vinner, Joâo Gomes Junior fra Brasil.

Totalt var nordmannen fjerde raskest i semifinalen. I den første semifinalen var sloveneren Damir Dugonjic raskest med 26,27. 2.-plassen gikk til Florent Manaudou på 26,49.

Beste tid
Hetland har absolutt sjanse til å ta medalje om alt klaffer søndag. Lørdag formiddag var Hetland best i kvalifiseringen med 26,60.

Hans personlige rekord på distansen skriver seg fra kortbane-EM i Istanbul i 2009. Da svømte han riktignok med en såkalt superdrakt som ikke lenger er lovlig.

- Det viktigste er at han er videre til finalen. Det er vi fornøyd med. Men det er småting å rette på, sa landslagstrener Petter Løvberg til NTB.

- Hvilke?

- Vi har en analytiker som skal ta den jobben, og det har ikke rukket ennå. Det vi i hvert fall kunne se var at han bommet på inngangen til vendingen. Det er tett som hagl, og slik jeg ser det er det fire-fem utøvere som kjemper om medaljene, mente Løvberg

Flere medaljer
Aleksander Hetland tok sølv på distansen under kortbane-EM i Frankrike i november. Under kortbane-VM i Dubai i 2010 tok bæringen bronse.

29-åringen har sagt at han legger opp etter dette mesterskapet.

Forhåndsfavoritt Fabio Scozzoli svømte med feber under kvalifiseringen og gikk til semifinalen som sistemann, men feberen gjorde at han trakk seg fra den. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere