RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hetser Sastre og Contador

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Fränk og Andy Schleck har levert et revolverintervju av de sjeldne.

Fränk Schleck kunne godt ha sett seg som vinneren av 2008-utgaven av Tour de France. I stedet ble han satt ut av spill etter angrep fra sin egen lagkamerat.

Og lillebror Andy har fremdeles ikke glemt Alberto Contadors angrep på vei mot Bagnères-de-Luchon.

Slike feider blir det gjerne legendariske historier av, og selv om Schleck-brødrene kanskje ikke er mest kjent for å snakke i tabloide oversikter, er intervjuet med Cycle Sport Magazine for fornøyelig lesing å regne.

Hyller Evans, håner Contador
Andy har som kjent tre andreplasser på rappen i det franske etapperittet. To ganger har Alberto Contador stått i veien, mens det i fjor var Cadel Evans som kuppet glansen på Champs-Élysées.

Da okkuperte riktignok Schleck-familien resten av podiet.

Det er åpenbart ikke nok for brødreparet fra storhertugdømmet.

- Da jeg tapte den gule trøyen etter å ha mistet kjedet i 2010, var det selvsagt noe dritt. Men i år, da jeg tapte touren til Cadel Evans under tempoetappen, dro jeg tilbake til hotellet og tok en øl. Jeg var ferdig med det der og da.

- Jeg gjorde mitt beste, men jeg må bare berømme Cadel for tempoetappen han leverte. Han tok trøyen som en ekte mester, i motsetning til Contador året i forveien, lyder kraftsalven fra Schleck som er gjengitt av ekstrabladet.dk.

Drittslenging under høytiden
RadioShack-Nissan-Trek-rytteren signaliserte allerede i fjor høst at nederlaget mot Contador ville følge ham videre i sykkelkarrieren.

Da leverte han blant annet dette sitatet:

- Jeg har tilgitt Alberto for det som skjedde.

- Men jeg har ikke glemt det.

SLO TILBAKE: Andy Schleck var sjef på Galibier under fjorårets Tour de France, men måtte til slutt se seg slått av Cadel Evans.
SLO TILBAKE: Andy Schleck var sjef på Galibier under fjorårets Tour de France, men måtte til slutt se seg slått av Cadel Evans.

Uttalelsen i Cycle Sport Magazine er gitt uavhengig av kraftsalven gamlesjef Bjarne Riis fyrte av i retning Luxembourg i løpet av høytiden.

- Han (Andy Schleck, vår anm.) når kanskje aldri sitt store mål om å vinne Tour de France, fordi han ikke er seriøs nok. Han er fortsatt ung og vil bli mer moden med årene. Problemet er bare at han kjører i samme tidsperiode som Alberto Contador. Og han slår ikke Alberto, når han er topp, lød advarselen fra Riis.

Les deg opp på ordkrigen her:
** - Schleck-brødrene har et stort problem
** Riis slakter Schleck
** Tar et oppgjør med Schleck

Fränk angriper Carlos
Og da er det på tide å slippe til storebror Fränk. 31-åringen har to femteplasser og en tredjeplass å slå i bordet med fra Tour de France.

Noe overraskende gnager fremdeles femteplassen fra 2008.

Fränk (og Andy) syklet da sammen med Carlos Sastre under ledelse av Bjarne Riis. Eldste-Schleck hadde til alt overmål på seg den gule ledertrøyen, da Sastre fant det for godt å angripe oppover L’Alpe d’Huez.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LØPET ER KJØRT: Fränk Schleck ble nummer tre i fjorårets Tour de France, hans hittil beste plassering i sammendraget, men fremdeles gnager nederlaget fra 2008-versjonen av rittet, forteller han.
LØPET ER KJØRT: Fränk Schleck ble nummer tre i fjorårets Tour de France, hans hittil beste plassering i sammendraget, men fremdeles gnager nederlaget fra 2008-versjonen av rittet, forteller han.

Det er kanskje vanskelig å si noe på det i etterkant, etter som Sastre og Team CSC endte opp med å vinne touren det året, men Fränk gir det likevel et forsøk:

- Jeg har aldri sett det før, innleder Fränk Schleck.

- Du er i gult og så angriper din egen lagkamerat deg. Kanskje var det riktig til siste slutt, ettersom Carlos vant touren det år, men til den dag i dag ønsker jeg at noen andre hadde vunnet rittet det året. Jeg kunne ha vunnet den selv også, fastholder han.

Sastre la opp som toppsyklist etter 2011-sesongen, men de siste dagers drittkasting mellom Saxo Bank og RadioShack-leiren, tyder på at vi får et begivenhetsrikt år på landeveien også i 2012.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere