Gå til sidens hovedinnhold

Hetser Sastre og Contador

Fränk og Andy Schleck har levert et revolverintervju av de sjeldne.

Fränk Schleck kunne godt ha sett seg som vinneren av 2008-utgaven av Tour de France. I stedet ble han satt ut av spill etter angrep fra sin egen lagkamerat.

Og lillebror Andy har fremdeles ikke glemt Alberto Contadors angrep på vei mot Bagnères-de-Luchon.

Slike feider blir det gjerne legendariske historier av, og selv om Schleck-brødrene kanskje ikke er mest kjent for å snakke i tabloide oversikter, er intervjuet med Cycle Sport Magazine for fornøyelig lesing å regne.

Hyller Evans, håner Contador
Andy har som kjent tre andreplasser på rappen i det franske etapperittet. To ganger har Alberto Contador stått i veien, mens det i fjor var Cadel Evans som kuppet glansen på Champs-Élysées.

Da okkuperte riktignok Schleck-familien resten av podiet.

Det er åpenbart ikke nok for brødreparet fra storhertugdømmet.

- Da jeg tapte den gule trøyen etter å ha mistet kjedet i 2010, var det selvsagt noe dritt. Men i år, da jeg tapte touren til Cadel Evans under tempoetappen, dro jeg tilbake til hotellet og tok en øl. Jeg var ferdig med det der og da.

- Jeg gjorde mitt beste, men jeg må bare berømme Cadel for tempoetappen han leverte. Han tok trøyen som en ekte mester, i motsetning til Contador året i forveien, lyder kraftsalven fra Schleck som er gjengitt av ekstrabladet.dk.

Drittslenging under høytiden
RadioShack-Nissan-Trek-rytteren signaliserte allerede i fjor høst at nederlaget mot Contador ville følge ham videre i sykkelkarrieren.

Da leverte han blant annet dette sitatet:

- Jeg har tilgitt Alberto for det som skjedde.

- Men jeg har ikke glemt det.

Uttalelsen i Cycle Sport Magazine er gitt uavhengig av kraftsalven gamlesjef Bjarne Riis fyrte av i retning Luxembourg i løpet av høytiden.

- Han (Andy Schleck, vår anm.) når kanskje aldri sitt store mål om å vinne Tour de France, fordi han ikke er seriøs nok. Han er fortsatt ung og vil bli mer moden med årene. Problemet er bare at han kjører i samme tidsperiode som Alberto Contador. Og han slår ikke Alberto, når han er topp, lød advarselen fra Riis.

Les deg opp på ordkrigen her:
** - Schleck-brødrene har et stort problem
** Riis slakter Schleck
** Tar et oppgjør med Schleck

Fränk angriper Carlos
Og da er det på tide å slippe til storebror Fränk. 31-åringen har to femteplasser og en tredjeplass å slå i bordet med fra Tour de France.

Noe overraskende gnager fremdeles femteplassen fra 2008.

Fränk (og Andy) syklet da sammen med Carlos Sastre under ledelse av Bjarne Riis. Eldste-Schleck hadde til alt overmål på seg den gule ledertrøyen, da Sastre fant det for godt å angripe oppover L’Alpe d’Huez.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det er kanskje vanskelig å si noe på det i etterkant, etter som Sastre og Team CSC endte opp med å vinne touren det året, men Fränk gir det likevel et forsøk:

- Jeg har aldri sett det før, innleder Fränk Schleck.

- Du er i gult og så angriper din egen lagkamerat deg. Kanskje var det riktig til siste slutt, ettersom Carlos vant touren det år, men til den dag i dag ønsker jeg at noen andre hadde vunnet rittet det året. Jeg kunne ha vunnet den selv også, fastholder han.

Sastre la opp som toppsyklist etter 2011-sesongen, men de siste dagers drittkasting mellom Saxo Bank og RadioShack-leiren, tyder på at vi får et begivenhetsrikt år på landeveien også i 2012.

Kommentarer til denne saken