Lionel Messi gikk nylig seirende ut av VM i Qatar med sitt Argentina og denne uken var superstjernen tilbake i PSG med scoring. Veteranen satte inn parisklubbens andre mål i 2-0-seieren over bunnlaget Angers i midtuken.

Dette var Messis første klubbkamp siden VM-finalen mot Frankrike i desember i fjor.

Les også: PSG-stjernene skuffet enormt: – Mareritt

Lekkede meldinger

Fokuset på det mange mener er tidens beste fotballspiller har av naturlige årsaker vært enormt i kjølvannet av VM-triumfen og nylig publiserte det spanske nettstedet El Periódico en sak som avslørte interne meldinger om stjernen i hans gamle klubb, Barcelona.

Messi forlot som kjent Barcelona etter mange gode år der i 2021, da han signerte for Ligue 1-klubben PSG.

Meldingene som nå avsløres kan være noe av forklaringen til at 35-åringens tid hos katalanerne tok en brå slutt.

El Periódico skriver at meldingene ble sendt via tjenesten WhatsApp i januar 2021. De skal ha blitt sendt av Barcelonas daværende sjef for det juridiske, Roman Gomez Potti, samme dag som detaljer rundt Messis kontrakt med Barcelona ble kjent via media.

Meldingen skal ha blitt sendt i en gruppechat som flere av klubbens daværende styremedlemmer var en del av.

Folk som tidligere president Josep Bartomeu, samt klubbtopper som Oscar Grau, Jordi Moix, Oriol Tomas, David Bellver, Pancho Schroder og Javier Sobrino skal alle ha fått meldingen Potti sendte ut. Potti skal også ha sendt meldinger om andre i klubben.

– Klubben har gitt ham alt

I meldingen stempler han Messi som en «kloakkrotte» og en «hormondverg», ifølge den spanske publikasjonen.

– Barto (Bartomeu) du kan ikke være så snill mot denne kloakkrotta. Klubben har gitt ham alt og han har gjort alt han kan for å skape et diktatur innad i klubben når det gjelder signeringer, overganger, kontraktforlengelser, sponsoravtaler bare for ham, etc.

Videre skal han ha omtalt argentineren som pengegrisk, ifølge lekkasjene.

Potti skal også ha stilt spørsmål ved avgjørelsene om å fornye kontrakten til Luis Suárez og Jordi Alba, samt pengene som ble brukt til å fornye kontrakten til Ansu Fat, der en stor del av signeringsbonusen skal ha havnet i lomma på spillerens agent, Messis bror Rodrigo.

– Klubben og de som jobber der har måttet tåle utpressing og frekkhet fra denne «hormondvergen» som tross alt har Barcelona å takke for det livet han lever, skal Potti ha skrevet til medlemmene i gruppechatten.

Presidenten svarte

Nevnte Bartomeu skal ha svart følgende på det som ble hevdet i meldingene fra Potti.

Se alt av PSG og Ligue 1 hos Nettavisen og Direktesport:

– Ofte har vi hørt på Leo. Ofte, men ikke alltid. Før pandemien var kontrakten hans absolutt akseptabel.

Den tidligere presidenten sikter til at Barcelonas økonomiske situasjon endret seg drastisk under og etter covid-19-pandemien.

Han påpeker videre at Messis kontrakt med klubben utgjorde 15 prosent av budsjettet og at han følte det var en riktig avtale da en ble signert, med tanke på hvor mye penger argentineren genererte for klubben gjennom sin stjernestatus.

I chatten ble det også spekulert, fra styremedlem Oriol Tomas, om det var nettopp Bartomeu som hadde lekket detaljer om Messis kontrakt til den spanske avisen El Mundo, for å skape oppmerksomhet rundt den.

– Langet ut mot flere

Messi skal heller ikke være den eneste spilleren i Barcelona som fikk passet påskrevet av de tidligere klubbtoppene.

Gerard Pique, som nå jar lagt opp, skal ha blitt omtalt som en et stort «rasshøl» i forbindelse med at han kritiserte egen klubb etter 8-2-tapet for tyske Bayern München i Champions League i august 2020.

To måneder etter at disse meldingene ble utvekslet ble Joan Laporta valgt inn som ny president i Barcelona. Også Laporta skal ha blitt omtalt på nedrig vis i gruppechatten mellom de nevnte klubbtoppene, ifølge El Periódico.

Da Messi forsvant til PSG klaget Laporta på det tidligere styret i klubben og mente at de hadde satt klubben i en «katastrofal og kaotisk» situasjon økonomisk og at hans ledergruppe hadde arvet disse problemene fra Bartomeus tid som president.