Den amerikanske TV-kanalen CNN hevder at de iranske landslagsspillerne fikk truende meldinger etter at de valgte å ikke synge nasjonalsangen i deres åpningskamp mot England.

LES OGSÅ: Disse TV-bildene skaper rabalder. Nå får BBC gjennomgå: - Ubegripelig

En kilde sier til CNN at «familiene deres ville bli utsatt for vold og tortur hvis de ikke sang med på nasjonalsangen mot Wales eller hvis de protesterte mot regimet i Teheran».

Støttet protester

Det har vært store protester i Iran i løpet av høsten etter at den 22 år gamle kvinnen Mahsa Jina Amini døde. Hun ble angivelig arrestert for å ha brukt hodeskjerfet sitt feil.

Les også: VM-stjerner i heftig garderobekrangel

Da de iranske spillerne valgte å ikke synge under nasjonalsangen mot England ble det ansett som en måte å støtte protestene i landet sitt.

Men det har skapt stor misnøye blant de som styrer landet i Iran. Ifølge CNN blir de iranske spillerne forfulgt i Qatar.

– Et stort antall iranske sikkerhetsmenn er i Qatar for å samle informasjon og overvåke spillerne, sier den anonyme kilden til CNN.

Les også: Banestormer i Qatar løslatt

I kampen mellom Iran og Wales ble iranske fans på tribunen fratatt supporter-effekter som uttrykket støtte til kvinner og frihet.

Underveis i kampen, dukket det opp flere videoer i sosiale medier, som viste qatarske sikkerhetsvakter som grep inn mot iranske fans.

Bortvist av politiet

Der fikk blant annet den svenske stjernejournalisten Olof Lundh til å reagere:

– De gjør på mange måter et ærend for den iranske regjeringen her. Det er naturligvis for jævlig, helt enkelt, sa han til Nettavisen.

Tirsdag ble det publisert en video på Twitter av at politiet i Qatar bortviste en far og sønn fordi faren hadde på seg en T-skjorte som uttrykte støtte til iranske kvinner og frihet.

Mannen som delte tweeten heter Yashar Ali, han er journalist i den amerikanske avisen New York Magazine.

Han skriver at etter en stund så fikk de to iranerne lov til å gå. Mens de gikk vekk skrek de «Woman! life! freedom!», viser videoen.

Skjebnekamp

Iran-spillerne valgte å synge med på nasjonalsangen i deres forrige kamp mot Wales, som førte til at iransk publikum begynte å gråte. Tirsdag kveld skal de ut i ny kamp mot USA, det er uklart om de kommer til å synge denne gangen.

Sportslig sett kan kampen vise seg å bli skjebnesvanger for begge nasjonene. Iran står med tre poeng etter at de slo Wales 2–0 i forrige kamp. De ligger på en andreplass i gruppe B, bak England.

Amerikanerne har to poeng etter at de spilte uavgjort mot Wales og uavgjort mot England.

Vinneren av kampen mellom USA og Iran går videre til sluttspillet. Om kampen ender uavgjort må Wales slå England for at Iran ikke skal ende opp med å gå videre.

Det er mye ondt blod mellom USA og Iran, det kommer til å være mye følelser i spill når de to nasjonene møtes til dyst i Qatar.

Les også: Bild: Fifa har satt i gang etterforskning av Tyskland