Verdenscuprennene i nordiske grener er i gang igjen denne uka i Lahti.

Med på startstreken er blant annet de russiske langrennsløperne som nylig fullførte et sterkt OL. På plass i Finland har flere av russerne mottatt trusler etter Russlands invasjon i Ukraina de siste dagene.

Les også: Granerud imponerte, men én ting irriterer: - Det kjennes jo litt

Ifølge Aftonbladet er Aleksandr Bolsjunov, stjerneløperen som vant tre OL-gull i Zhangjiakou, blant disse.

Situasjonen har ført til at det settes inn ekstra sikkerhetstiltak rundt Bolsjunov og landsmennene hans i den finske skimetropolen.

Les også: Svensk stjerne gir bort OL-gull i protest: - Jeg følte meg utnyttet

- Mange truende meldinger. De gjør det veldig klart hva folk synes om at slike arrangementer gjennomføres med russiske idrettsutøvere til stede, samtidig som Russland angriper Ukraina, sier kommersiell direktør Jari-Pekka Juoppi i Finlands skiforbund til Ilta-Sanomat. Uttalelsene er gjengitt hos Aftonbladet.

- Tonen i meldingene har blitt tolket som veldig hard og truende, og vi agerer deretter.

- Det siste vi vil er at idrettsutøvere får sikkerhetstrusler i noen som helst form, tilføyer Juoppi.

Truslene har ført til et høynet sikkerhetsnivå rundt verdenscuprennene. Politiet i Lahti er også kontaktet for å diskutere situasjonen.

Les også: FIS fratar Russland en rekke planlagte skirenn

Tidligere fredag ble det kjent at Det internasjonale skiforbundet (FIS) fratar Russland alle planlagte skirenn i landet dee sesongen.

Russland skulle etter planen arrangere verdenscupavslutningen i langrenn, to verdenscuprunder i hopp for kvinner og to verdenscuprenn i fristil i ukene som kommer.