Edinson Cavani har på sitt beste for Manchester United vært glitrende, men stabile prestasjoner og kontinuitet har United-ledelsen kunnet se langt etter fra uruguayaneren.

Ved flere anledninger har 34-åringen selv erklært seg selv til ikke å være i god nok form til å starte kamper, selv om han har blitt klarert av Uniteds eget medisinske apparat.

Les også: Torsdagens Premier League-rykter

Rangnick: - Var ikke komfortabel med å starte

Det opplevde Ole Gunnar Solskjær flere ganger da han var manager, og det samme opplevde Ralf Rangnick før møtet med Newcastle tredje juledag.

- De siste dagene har jeg vurdert å bruke ham fra start. Jeg snakket med ham i går og dagen før der, og han var ikke komfortabel med å spille fra start fordi han visste ikke hvor god formen hans var, sa Rangnick etter kampen mot Newcastle.

Ved pause ble uruguayaneren likevel byttet inn, og han endte opp med å sikre ett poeng for United med sitt utligningsmål.

- Da vi lå under 1-0 ved pause, var det tydelig at vi måtte ta mer risiko og endre noe. Det var derfor vi valgte å sette inn han og Jadon (Sancho) ved pause, sa Rangnick.

Allerede i mars skrev Manchester Evening News om tilfeller der Cavani erklærte seg selv ikke frisk nok til å starte. Dette skal ha skapt stor frustrasjon i støtteapparatet.

Blant annet trakk han seg fra United-troppen som møtte AC Milan i Europa League på San Siro.

I sommer var han borte i sju uker i forbindelse med Copa America og ferie. Da han kom tilbake var det igjen uenighet om formen hans, og han endte opp med å stå over kampen mot Southampton.

Berbatov: - Ikke rettferdig

Tidligere Manchester United-spiss Dimitar Berbatov er sikker på at Edinson Cavani ville hatt en bedre sesong, uten Cristiano Ronaldo på Old Trafford.

- Til tross for en god sesong i fjor, har ikke Cavani spilt nok. Når noen som Ronaldo kommer inn i klubben, tar han alt rampelyset, han spiller alle kampene, og i fotballverdenen kan det skje, sier Berbatov til Betfair.

- Det er ikke en rettferdig situasjon fordi Cavani gjorde det så bra for laget forrige sesong. Han fortjente en ny avtale, men Ronaldo har tatt plassen hans. Det er ikke rettferdig, men slikt skjer, sier Berbatov videre.

Cavani har den siste tiden blitt koblet både til Barcelona og klubber i Sør-Amerika. Berbatov har full forståelse hvis han ønsker å dra.

- Hvis han får tilbud av Barcelona, vil han selvfølgelig vurdere det. Hvis han får mer spilletid i La Liga vil jeg støtte ham i å gå dit, sier Berbatov.

Det er to måneder siden uruguayaneren sist startet en Premier League-kamp for Manchester United - den gangen ble det scoring og 3-0-seier mot Tottenham.

Nå skal han igjen være aktuell for en startplass når Manchester United tar imot Burnley på Old Trafford torsdag kveld.