Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Chelsea dropper Mourinho

Og går for denne manageren ...

Chelsea har startet forhandlinger med Malaga-manager Manuel Pellegrini, hevder den engelske avisen The Telegraph.

Avisen skriver at londonklubben møtte Pellegrini i Paris forrige fredag, og partene diskuterte mulighetene for at den chilenske manageren blir Rafael Benitez' etterfølger i Chelsea.

The Telegraph hevder nå at Pellegrini er favoritt til å få jobben, til tross for rapporter om at Real Madrid-manager José Mourinho forlater den spanske storklubben etter sesongen.

Ifølge det spanske sportsprogrammet Punto Pelota skal 50-åringen ha fortalt publikum på en privat trenerkonferanse at han ikke kommer til å være Real Madrid-manager neste sesong.

Utkjøpsklausul
Pellegrinis agent hevdet denne uken at Malaga, som sliter økonomisk, ikke har betalt klienten hans lønn. Dette kan også være med på å gjøre Pellegrini mer villig til å hoppe på flyet til England og ta en managerjobb som de siste årene har vist seg å være like trygg som en førsteklasses lugar på Titanic.

Pellegrini har en utkjøpsklausul på fire millioner euro i sin kontrakt med Malaga, en kontrakt som kun strekker seg ut sesongen. Han skal ifølge avisen kreve rundt fem millioner euro i året for å ta Chelsea-jobben, mens Mourinho har langt større krav.

Høye Mourinho-krav
«The Special One» krever ifølge The Telegraph 12 millioner pund i året, fullstendig kontroll over overganger og en «forlat klubben»-klausul som slår inn hvis Chelsea ikke kvalifiserer seg til Champions League denne sesongen.

Selv om Mourinho skal ha sterk støtte innad i Chelsea, og hos personene Chelsea-eier Roman Abramovitsj omgir seg med, har klubben blankt avslått portugiserens krav så langt.

Pellegrini har lenge vært blant navnene på Chelseas ønskeliste, sammen med Evertons David Moyes og Dortmunds Jürgen Klopp. Abramovitsj har ikke klart å overtale Moyes og Klopp til å forhandle med Chelsea, så nå er Pellegrini den heteste kandidaten, skriver The Telegraph.

Spørsmålet er hvor populær en ansettelse av Pellegrini blir hos Chelsea-fansen. 59-åringen har aldri trent et lag utenfor et spansk-talende land, og er ikke i nærheten av det renomeet Mourinho har hos blåtrøyenes supportere.

Pellegrini har tidligere vært manager for River Plate, Villarreal og Real Madrid.

Chelsea er fortsatt med i kampen om Champions League-kvalifisering, og i skrivende stund ligger John Terry & co på tredjeplass i Premier League.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken