Om man skal tro den anerkjente journalisten Gianluca Di Marzio, er listen over potensielle hovedtrenere for neste sesong nå nede i tre navn hos Paris Saint-Germain.

Ifølge ham er det disse tre den franske storklubben har siktet seg inn mot:

  • Antonio Conte (Tottenham)
  • Thiago Motta (Spezia)
  • Joachim Löw (tidligere Tyskland-sjef)

Aller mest har det blitt skrevet om Conte, og italieneren valgte blant annet i helgen å dementere ryktene om at han skal ha «tilbudt seg selv» til PSG.

Di Marzio skriver imidlertid at den tidligere Inter-treneren er ett av tre navn pariserne vurderer å opprette kontakt med etter en sesong med Mauricio Pochettino som ikke har blitt som de hadde ønsket.

I London ble på sin side Conte ansatt som Spurs-trener så sent som i november 2021, men det spekuleres i om 52-åringen kan være ferdig i klubben om ikke de makter å kvalifisere seg til neste sesongs Champions League.

Han har også seilt opp som et av de heteste navnene til å ta over stjernetrioen Neymar, Messi og Mbappé - uten at Serie A-ekspert Even Braastad tror det er en umiddelbar god match.

- Da hadde det vært interessant å få et dokumentarteam inn i PSG-garderoben, for jeg har lyst til å se hvordan han håndterer spesielt Neymar og Messi i systemet sitt, sier han til Nettavisen.

Les også: Mener Manchester United er reell utfordrer om Tchouaméni: - Kan være det beste stedet for ham

- Krasj- og kollisjonskurs

Han sikter til Contes svært krevende spillestil - som innebærer svært mye løping for spillerne.

- Jeg tror det kunne blitt både krasj- og kollisjonskurs, og det høres ikke ut som noen kjempematch. På den andre siden skjønner jeg hvorfor han nevnes og er aktuell, for det er jo den type struktur de trenger. Det er ikke laget PSG som må bli bedre, men man må få orden på laget, og han er en type som får orden og kortsiktig suksess, sier Braastad.

Les også: De «surrealistiske» TV-bildene skaper reaksjoner: - Noe av det mest triste jeg har sett

Han påpeker at det for PSG kun handler om én ting, og det er å vinne Champions League.

- Man har jo sett i både Tottenham og Inter at han får individualistene til å skinne i et system, sier han.

- Samtidig er det vel en dårlig skjult hemmelighet at hans krevende stil sliter på omgivelsene over tid?

- Ja, og Giorgio Chiellini sa det fint etter Contes tid i Juventus. Han sa at det var tre fantastiske år, men at det ikke kunne vart noe lenger. Det er tøft, og det er et rigid system. Du vet hvordan et Conte-lag fungerer, og det var en grunn til at han hentet Victor Moses som vingback. Inter var i toppen på all løpsstatistikk, og de løp ikke bare litt mer enn resten, de løp mye mer enn resten.

Les også: Profilen røper jobbing i kulissene: - Jeg har en som følger ekstra med

Akkurat dét har ikke virket å passe spesielt Neymar og Lionel Messi, som begge har fått kritikk for manglende defensiv innsats for PSG denne sesongen.

- Det er nok enkelte spillere som ikke ønsker Conte så intenst, sier Braastad.

Outsideren Motta

Mens både Löw og Conte er kjente og tunge trenernavn som kobles til PSG-jobben, er den tidligere midtbanespilleren Thiago Motta et mer umerittert navn i trenersfæren.

Italieneren spilte seks år i PSG fra 2012, og var blant annet lagkamerat med Neymar etter at brasilianeren signerte for klubben.

Etter å ha lagt opp i 2018, tok Motta etter hvert over Genoa, mens han nå leder et Spezia-lag som febrilsk kjemper for å unngå nedrykk i Serie A.

- Han er fortsatt et ubeskrevet blad, men det ville vært et veldig spennende og overraskende valg, gitt at han er så urutinert. Han fremstår som en veldig ambisiøs trener som vil spille fotball, og det kan være hans filosofi passer bedre med et lag som dominerer, forteller Braastad.

Les også: Liverpool til finale i Champions League. Nå ønsker Salah revansj

Et annet aspekt er at Motta kjenner godt til PSGs tre største stjerner. Han spilte først med en purung Lionel Messi i Barcelona, mens han også var lagkamerat med både Neymar og Mbappé før han la opp i 2018.

- Utenfra virker det som det kan slå begge veier. Enten var han en autoritet i garderoben, eller så kan det gå andre veien fordi det er vanskelig for ham å innta en trenerposisjon, avslutter Braastad.

Tottenhams jakt på Champions League-fotball fortsetter til helgen, da London-laget tar turen til Anfield og Liverpool.