Cristiano Ronaldo har allerede gjort seg svært bemerket siden han returnerte til Manchester United og portugiseren har dunket inn fire mål på tre kamper.

Overgangen fra Juventus kom i stand mot slutten av sommerens overgangsvindu og kan vise seg å bli en svært viktig signering for Ole Gunnar Solskjærs lag.

Selv om Ronaldo i en tid hadde blitt løst koblet med klubben han spilte for i perioden 2003 til 2009, så sies det at United ikke hadde planlagt å signere 36-åringen nå.

- Brøt avtale med Juventus

Ifølge spanske Cadena Ser så skal portugiseren faktisk ha hatt en avtale med Juventus om at han ikke skulle forlate klubben etter den 15. august i år.

LES OGSÅ: Mikel Arteta skryter av Martin Ødegaard: - Gjør det andre nekter å gjøre

Det var ingen hemmelighet at Ronaldo ønsket seg vekk fra den italienske klubben, men med tanke på at Juventus måtte finne en erstatter, skal de ha hatt en slik avtale om en deadline.

Superagent Jorge Mendes, som representerer Ronaldo, skal ha vært kjent med denne avtalen, men valgte til slutt å bryte den for å finne en ny arbeidsgiver for sin klient.

Juventus på sin side skal ha hatt inntrykk av at Ronaldo skulle bli værende og trener Max Allegri uttalte i et intervju at valget om at han skulle bli værende var tatt.

Men mot tampen av overgangsvinduet tok det hele altså en brå vending.

Fikk bråhast med å bytte klubb

Etter et 2-2-resultat mot Udinese 22.august skal portugiseren ha fått nok av tilværelsen i støvellandet og satte krefter i sving for å få i stand en overgang.

LES OGSÅ: Neville og Keane bekymret etter å ha sett Kane spille: - Alarmbjellene ringer

Mendes skal ha tilbudt Ronaldo til en rekke klubber rundt om i Europa, blant andre Manchester City og Atletico Madrid. City skal ha vært svært interessert og var lenge favoritt til å sikre 36-åringen, men måtte kvitte seg med én spiller først.

Ifølge den spanske journalisten Guillem Balague klarte ikke den lyseblå Premier League-klubben det. Atletico Madrid på sin side skal ha takket nei fordi klubben var redd for hvordan fansen ville reagere på den tidligere Real Madrid-mannen.

Dermed så Manchester United en mulighet til å kaste seg inn i kampen om klubbhelten. I løpet av veldig kort tid, ble en overgang orkestrert.

LES OGSÅ: Reagerer på disse bildene av United-stjernen: - Jeg kan ikke tro det

I et av sine første intervjuer etter overgangen har Ronaldo fortalt at tidligere United-manager sir Alex Ferguson blant annet hadde en finger med i spillet.

Skotten har også bekreftet at han bidro med å få ting på plass.

- En rekke personer bidro for å hente ham tilbake. Jeg bidro fordi jeg visste at Cristiano ønsket å komme hit, og det var viktig. Alt løste seg på en veldig god måte, sier den legendariske manageren.

- Skyhøy lønn

Selv om Cadena Ser hevder at Ronaldo brøt en avtale med Juventus, så trekker The Mirror fram italienernes økonomiske situasjon som et annet element i saken som kan bidra til å forklare hvorfor klubben likevel gikk med på å slippe spilleren.

Avisen skriver at Juventus' økonomi gjorde at klubben var nærmest desperat etter å bli kvitt Ronaldos skyhøye lønn. Det at klubben kunne få penger for ham nå, framfor å la ham gå som bosmanspiller neste år, er et annet argument for salget i sommer.

LES OGSÅ: Sjokkert over Guardiolas behandling av stjernen: - Forstår det ikke

Serie A-klubben skal ha tapt over 200 millioner euro i løpet av 2020/2021-sesongen, mens gjelden skal ha steget til rundt 385 millioner euro i samme periode.

Ronaldos årlige lønn i klubben skal ha ligget på rundt 32,5 millioner euro og slik sett er det forståelig at Juventus likevel valgte å slippe superstjernen når det kom et bud.

Men siden overgangen til United kom såpass sent i vinduet, rakk aldri Juventus å få på plass en habil erstatter. Moise Kean kom imidlertid fra Everton helt på tampen av vinduet. Den franske spissen kostet «den gamle dame» rundt sju millioner euro, men blir ikke sett på som en fullverdig erstatter for portugiseren.

- Rasende Allergi

El Giornale på side har tidligere hevdet at Juventus-trener Max Allergi skal ha vært rasende over at den målfarlige spilleren forsvant såpass brått.

LES OGSÅ: PL-klubb skal ha lagt 182 millioner på bordet for Ligue 1-profil, men så skjedde noe uventet: - Ble rasende

54-åringen skal ifølge avisen ha gitt beskjed til president Andrea Agnelli og sportsdirektør Federico Cherubini om at «dette var ikke en del av avtalen».

Den italienske storklubben har fått en begredelig start på sesongen og ligger på 18.-plass etter fire serierunder med kun to poeng så langt.