Gå til sidens hovedinnhold

Hevder EMs første koronatilfelle er oppdaget

Koronapandemien kan skape store problemer i turneringen og nå skal en russisk spiller ha avlagt en positiv prøve.

Fredag sparkes fotball-EM i gang med åpningskampen mellom Italia og Tyrkia og deretter følger det kamper tett i tett de neste ukene.

Mesterskapet skulle opprinnelig vært spilt i fjor sommer, men på grunn av koronapandemien ble det hele utsatt et år. Selv om mesterskapet nå bli avviket er det fortsatt en viss fare for at det kan bli overskygget av covid-19-situasjonen.

Positiv test

Fredag melder nyhetsbyrået AFP at det første koronatilfellet i EM er oppdaget. Den russiske spilleren Andrej Mostovoj skal ha testet positivt.

Ifølge nyhetsbyrået blir han dermed erstattet i den russiske troppen. Roman Jevgenijev har kommet inn som ny spiller.

Den 23 år gamle Zenit St. Petersburg-spilleren Mostovoj står bokført med åtte landskamper, mens Jevgenijev kun har én landskamp for nasjonen.

Russland spiller i gruppe B under mesterskapet og skal møte Danmark, Finland og Belgia.

Russerne skal allerede lørdag i aksjon mot Belgia, som ble nummer tre under VM i nettopp Russland for tre år siden.

Må testes på nytt

Turneringsdirektør Martin Kallen i Uefa sier til The Athletic at følgende regler gjelder om én spiller på et lag tester positivt i løpet av mesterskapet.

- Prosedyren er slik at denne spilleren må rett i karantene i ti dager. De andre på laget blir testet på ny før de kan spille. Dette gjelder i alle de 11 ulike vertsbyene og det gjelder også for dommere og andre kampledere, sier han.

Uefa har også åpnet for at alle landene som deltar i EM kan bytte ut så mange spillere de ønsker i 26-mannstroppen mellom 1. juni og fram til lagets første kamp. Blir spilleren byttet ut, kan han imidlertid ikke komme tilbake i troppen.

Etter første runde, er det ikke lenger lov til å gjøre slike bytter lenger.