Ifølge The Athletic vil ikke Qatar gjøre forskjell på tilskuere og spillere når det gjelder krav om fullvaksinering mot koronavirus under neste års Fotball-VM.

Vertslandet legger nå press på Fifa, for å sørge for at alle spillerne som kommer til landet i forbindelse med mesterskapet, er vaksinert.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

Idrettsministeren: - Skuffende

Det kan skape problemer for flere nasjoner - blant annet England, skriver The Sun lørdag.

Ifølge avisen er det minst fem spillere som er aktuelle for Gareth Southgates VM-tropp som ikke ønsker å vaksinere seg.

Spillerne skal ha oppgitt ulike grunner til at de ikke ønsker å vaksinere seg. Én mener at han som ung og frisk idrettsutøver ikke kommer til å påvirkes av viruset, mens andre skal føle på press fra familiemedlemmer.

Idrettsminister Nigel Huddleston sier følgende om uvilligheten til å ta vaksinen i enkelte idrettsmiljøer:

- Det ser skuffende å høre at noen fotballspillere er uvillige til å bli vaksinert, muligens på grunn av feilinformasjon på internett, sier Huddleston.

En klubblege avisen skal ha snakket med uttrykker også bekymring for falske nyheter i sosiale medier.

- En del av det spillerne leser og tror på er utrolig. Vi har seniorspillere, intelligente menn, som kommer med all slags vas. En fortalte meg at han ikke trengte vaksinen fordi han tar vitaminer som styrker imunforsvaret, sier klubblegen.

Les også: Solskjær bekrefter United-anke

Djokovic-trøbbel i Australia?

Fotballspillere er ikke de eneste idrettsstjernene som kan komme til å støte på problemer neste år dersom de nekter å vaksinere seg.

I delstaten Victoria i Australia krever myndighetene nå at deltakere av tennisturneringen Australian Open vaksinerer seg dersom de ønsker å delta.

Verdensener Novak Djokovic er blant stjernene som ennå ikke har latt seg vaksinere. I forbindelse med en debatt om spillerne på touren skal pålegges å vaksinere seg, sa serberen klart ifra tidligere i år.

- Jeg tror ikke vi kommer dit. Jeg håper ikke det, fordi jeg har alltid trodd på valgets frihet, og jeg kommer til å holde avgjørelsen for meg selv, sa Djokovic ifølge Reuters.

Australian Open er neste Grand Slam-turnering på touren, og turneringen avholdes i Melbourne i januar. Fotball-VM arrangeres i november og desember neste år.