Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Frankrike-stjernens mor gikk i strupen på Pogbas familie

Familiemedlemmer av både Paul Pogba og Kylian Mbappé skal ha fått høre det. Oppførselen skal ha fått folk til å reagere med sjokk.

Frankrike tapte for Sveits på straffespark under åttedelsfinalen i EM mandag kveld og dermed er de regjerende verdensmesterne allerede ute av årets turnering.

Det var stjernen Kylian Mbappé som ble syndebukk fra krittet for franskmennene. Han bommet på den tiende straffen og dermed kunne sveitserne juble.

Underveis i kampen skal det ha utspilt seg et drama på tribunen der moren til Frankrike-stjernen Adrien Rabiot skal ha vært sentral, melder franske RMC.

LES OGSÅ: Svensk utvisning skaper reaksjoner: - Fotballe er ødelagt

Veronique Rabiot, som er svært involvert i sønnens karriere, skal nemlig ha havnet i en heftig ordveksling med familiemedlemmer til flere av de andre franske spillerne.

- Familiene var sjokkert

Ifølge RMC skal hun blant annet ha konfrontert Paul Pogbas familie om hvordan Manchester United-stjernen kunne miste ballen i forkant av Sveits' utligning.

Videre skal hun angivelig ha vært rasende oppe på tribunen under ekstraomgangene og etter kampen skal også familien til syndebukk Mbappé ha fått høre det.

RMC skriver at Rabiot skal ha spurt PSG-stjernens far om å sørge for at sønnen «oppfører seg mindre arrogant». Det skal også ha vært det som beskrives som en opphetet samtale mellom Rabiot og Mbappés mor og far.

Veronique Rabiot nøyde seg imidlertid ikke med det. På toppen av dette skal hun, ifølge RMC, også verbalt ha angrepet enkelte medlemmer av den franske pressen. Hun skal ha gitt klart uttrykk for at hun ikke likte deres holdning til Mbappé.

Oppførselen til Rabiots mor skal ha ført til at familiemedlemmene til de andre spillerne skal ha vært sjokkert. De skal ha reagert på timingen for utbruddet med tanke på at de akkurat hadde sett sine «egne» ryke ut av mesterskapet.

Agent for sønnen

Veronique Rabiot er et kjent navn for de som følger fransk fotball og Juventus-spillerens mor skal ha vært sentral da sønnen signerte for den italienske klubben.

LES OGSÅ: Midt under storkampen la Haaland ut en melding. Den ble lagt merke til

Hun fungerer som en slags agent og rådgiver for midtbanespilleren.

26-åringen, som har en fortid i nettopp Mbappés klubb PSG, var involvert i alle fire kampene som Frankrike spilte under EM og var på banen hele kampen mandag.

Mbappé, som altså misset på det avgjørende straffesparket i dramaet, har i etterkant av kampen bedt om unnskyldning til nasjonen for det avgjørende sparket på ballen.

- Dette er vanskelig å legge bak seg. Sorgen er enorm etter at vi ryker ut her. Vi klarte ikke å nå målet vårt, sa Mbappé, som endte EM uten scoring.

- Jeg ber om unnskyldning for straffen. Jeg ville hjelpe laget, men feilet. Nå blir det vanskelig å sove, men det er dessverre både oppturer og nedturer i denne sporten. Jeg vet at fansen er skuffet, men jeg vil likevel takke dem for all støtten og for at de alltid tror på oss, sa angrepsstjernen videre etter kampen mot sveitserne.

LES OGSÅ: Flere reagerte fordi «​ingen trøstet Mbappe» - bildene viser noe helt annet

Ledet med ti minutter igjen

Karim Benzema scoret to ganger for Frankrike i møtet med Sveits, mens Paul Pogba scoret ett. Franskmennene ledet med 3-1 da det gjensto ti minutter av kampen.

Da Haris Seferovic scoret sitt andre for kvelden og Mario Gavranovic utlignet helt på tampen gikk imidlertide kampen til ekstraomganger og straffespark.

Sveits scoret på fem straffer mot Frankrikes fire og møter Spania i kvartfinale.