Tidligere denne uken rapporterte flere britiske medier at Chelsea håper å sikre seg Erling Braut Haaland fra Borussia Dortmund denne sommeren.

Også Jan Åge Fjørtoft rapporterte om interessen fra årets Champions League-vinner på sin Twitter-konto mandag.

- Komplisert

Den anerkjente overgangseksperten og journalisten Fabrizio Romano snakker i den ferskeste episoden av sin podkast Here We Go om London-klubbens vilje til å kjøpe nordmannen.

- Det er 100 prosent sant at Chelsea er interessert i Erling Braut Haaland. De er ute etter en stjernespiller i angrepet, som Lukaku eller Haaland. Kane blir komplisert på grunn av at begge er London-klubber og på grunn av Daniel Levy i Tottenham, sier Romano.

Haaland skal ha en avtale om at han kan forlate Dortmund for 75 millioner euro neste sommer. Klubbene som vil hente ham nå må grave dypt i lommeboka.

- Utgangspunktet til Borussia Dortmund er at spilleren forlater ikke klubben i sommer. Selger de Jadon Sancho, blir det komplisert å få til en salgsavtale for Haaland også denne sommeren. Klausulen på 75 millioner euro slår inn først i 2022, så for øyeblikket må de forhandle med Borussia Dortmund, sier Romano.

- Haaland er åpen for overgang

Den italienske journalisten er sikker på at Chelsea kommer til å gjøre et forsøk etter at de skal ha fått nei fra Inters Romelu Lukaku.

- Det er opp til Chelsea om de vil gjøre noe sprøtt. Når jeg sier sprøtt, så mener jeg mer enn 150 millioner euro, en ellevill lønn til Erling Haaland, agenthonorar som skal diskuteres med Mino Raiola, så det er mye som skal på plass for å få til en avtale. Og denne avtalen, fra lønn, agenthonorar og overgangssum, vil ende på mer enn 400 millioner euro totalt (4,2 milliarder kroner). Det er komplisert, men det er opp til Roman Abramovitsj.

- Erling Haaland er absolutt åpen for å snakke med Chelsea, mener Romano.

Bratseth tviler på overgang i sommer

Tidligere landslagskaptein og Bundesliga-proff Rune Bratseth sier han har mest tro på at Haaland blir værende i Dortmund denne sommeren.

- Det er en følelse jeg har hatt, og når du ser på uttalelsene hans, så virker det ikke som han stresser heller, i alle fall ikke ute i offentligheten. Men jeg har registrert disse ryktene, jeg også, og de har jo en tendens i å ha noe i seg også, når flere refererer til det samme, sier Bratseth til Nettavisen.

Viasat-eksperten har imidlertid stor tro på en overgang til neste sommer, når Haaland kan hentes for 75 millioner euro.

- Da er det kanskje flere som er på banen også, for det er mange som har hatt utfordringer økonomisk. Spørsmålet er hva han tenker, hva som er neste steg og hvilken klubb det skal være. De har vært veldig flinke i planleggingen sin så langt. Det er nok ingen som er bedre til å ta de avgjørelsene enn dem selv, sier Bratseth.

Den tidligere Werder Bremen-kapteinen tror ikke Haaland vil ha vondt av å ta en sesong til i Borussia Dortmund.

- Det er ingen tvil om at han trives med mange unge spillere rundt seg, som han sikkert harmonerer godt med også utenfor banen. Det er en fin klubb å utvikle seg i, det har jo mange vist før ham, sier Bratseth.

Tidligere denne uken uttalte fotballekspert Tor Kristian Karlsen til Nettavisen at han tror denne sommeren er Chelseas mulighet til å kuppe Haaland.

- Etter tittelen på tampen av sesongen har de forlenget med Thomas Tuchel og det er eufori. Roman Abramovitsj er selvsagt fornøyd med hvordan hele operasjonen går etter at de byttet trener, sa Karlsen til Nettavisen.