Spanske Marca rapporterer om en mulig løsning på Real Madrids langvarige problem med å få utbytte for storkjøpet Eden Hazard (30).

Etter en sesong uten scoringer så langt, og bare fem mål totalt på 57 kamper i helhvitt, skal angivelig 30-åringens tidligere klubb Lille være interessert i å hjelpe ham tilbake til gamle høyder.

Motsatt vei kan Jonathan David (21) muligens gå, om vi skal tro den samme madridbaserte tabloidavisa. Agenten til David har allerede konstatert at denne sesongen blir den siste som Lille-spiller for Ligue 1-toppscoreren.

Les også: Overrasket over Conte-grep: - Hvem hadde trodd det?

- Han skulle fått seg et sjokk

Robin Haugen kommenterer Ligue 1 for Direktesport.no og Nettavisen. Han er i tvil om en overgang til Lille er sannsynlig for Hazard nå, allerede 2,5 år før den lukrative avtalen med Real Madrid løper ut.

- Han har høy lønn. Jeg tviler på at Real Madrid går med på en kompensasjonsordning der de betaler store deler av det Hazard har krav på for at han skal spille i Lille, sier Haugen til Nettavisen.

MortenP: Rosenborgs udugelighet blør millioner av kroner

Kommentatoren trekker også fram andre hindringer for et mulig Hazard-comeback i den nordfranske klubben han forlot helt tilbake i 2012.

- Tempoet og det fysiske er veldig høyt i Ligue 1 nå sammenlignet med da Hazard var i Frankrike sist. PSG-trener Mauricio Pochettino sa nylig at han er overrasket over tempoet og fysikken i ligaen, også sammenlignet med Premier League. Jeg tror Hazard skulle fått seg et sjokk om han kom tilbake til Ligue 1. Han slår meg ikke som en spesielt hardtarbeidende spiller som bruker mye energi på det defensive arbeidet.

Lille er med i Champions League denne sesongen og trakk Chelsea som motstander når åttedelsfinalene spilles i februar og mars.

Det franske mesterlaget ligger dog på etterskudd med tanke på å kvalifisere seg til neste sesongs turnering. Uten klubbfotball på øverste nivå i Europa tror kommentator Haugen en eventuell Lille-retur også blir mindre attraktivt for en godt vant stjernespiller som Hazard.

- Lille er i Champions League, men henger litt etter i den franske ligaen nå. Selv om det på ingen måte er umulig å kvalifisere seg igjen, så har de ikke sett veldig bra ut denne sesongen. Jeg tror det er mer sannsynlig om Hazard heller ville endt opp i for eksempel Ajax. Det er en klubb som spiller regelmessig i Champions League, påpeker Haugen.

Les også: Eliteserieprofil klar for Høgmos klubb i Sverige

Hazard ankom Madrid og Santiago Bernabéu fra Chelsea sommeren 2019. Med seg på flyttelasset hadde han en status som en av verdens beste fotballspillere. Etter rapportene ble han kjøpt fri fra londonklubben for et beløp på rundt 115 millioner euro.

Siden da har belgieren vært langt unna å innfri forventningene i ny klubb. I Real Madrid kom han på sett og vis inn som en slags forsinket «galáctico»-erstatter for supertjernen Cristiano Ronaldo. Sistnevnte reiste videre til Juventus året før.

Tror større stjerner prioriteres

«Los Blancos» skal uansett ha kommet til et punkt nå der de gjerne vil kvitte seg med Hazard. Og om vi skal tro Marca framstår altså gamleklubben hans i Ligue 1 som en mulig handelspartner for Real Madrid.

Jonathan David storspiller nemlig for Lille denne sesongen. Han er toppscorer i Ligue 1 med tolv fulltreffere. I alle turneringer har David scoret 15 ganger på 26 kamper.

Spissen kan også brukes på kantene, og kan muligens være akkurat det Real Madrid er ute etter for å styrke et angrep som er blitt stadig mer avhengig av La Liga-toppscorer Karim Benzema (34).

Seinest tirsdag kveld avgjorde David bortekampen mot Bordeaux med en fulltreffer i sluttminuttene. For hjemlandet Canada står 21-åringen med imponerende 18 mål på bare 24 landskamper.

Robin Haugen tror likevel det er godt mulig at Real Madrid sikter enda litt høyere når de skal hente sin neste angrepsstjerne.

- Jonathan David har gode avslutningsferdigheter med begge bein. Fysikken er den store forsen hans. Han har et vanvittig tempo og er vanskelig å rikke på. Han kan også brukes ute på kantene. Ferdighetsmessig så tror jeg absolutt David har det som skal til for klare seg fint i Real Madrid, sier Haugen til Nettavisen.

Haugen er likevel litt usikker på hvor sannsynlig det er om Jonathan David blir spissen Real Madrid sikter seg inn på i de neste overgangsvinduene.

- Jeg tror de mye heller går «all in» for Erling Braut Haaland eller Kylian Mbappé. Det handler nok mye om hvor mye penger de har mulighet til å bruke. David har et enormt potensial, så han er helt der oppe som reserveløsning om Haaland eller Mbappé ikke blir landet, poengterer Ligue 1-kommentatoren.

Han påpeker dessuten at canadieren kan blir en billigere signering for Real Madrid, selv om Mbappé ser ut til å kunne forlate PSG uten overgangssum etter denne sesongen.

Lønnsutgiftene i en eventuell David-kontrakt kommer trolig ikke til å ligge helt oppe i samme klasse som de neste avtalene til de unge stjernespissene til PSG og Borussia Dortmund.

- Siste sesong

Lille skal ikke ha mottatt noen bud på angrepsjuvelen til nå. David har kontrakt med det franske mesterlaget helt til sommeren 2025.

Men spilleragenten Nick Mavromaras har likevel uttalt seg skråsikkert til CBCs franskspråklige søsterkanal, Radio Canada, om at det går mot en overgang bort fra Lille til sommeren.

En klubb som spiller på et enda høyere nivå enn Ligue 1 virker som det åpenbare neste steget.

Les også: Torsdagens Premier League-rykter

- Vi har som mål å fullføre sesongen i Lille, men av flere grunner så blir dette hans siste sesong der. Jeg tror Premier League er et alternativ som passer ham bra. Jeg tror han liker fotballen i Spania godt også, på grunn av ballferdighetene og de mange tekniske spillerne, sier agent Mavromaras til Radio Canada, før han tilføyer:

- De to ligaene har høyeste prioritet for ham, men det er ingeting som er helt utelukket. Du vet aldri med Paris Saint-Germain eller de store italienske klubbene. Det er helt normalt hvis slike klubber er interessert i toppscoreren fra Ligue 1, men jeg kan bekrefte at det ikke er kommet noen offisielle bud.

Anmodingen til Europas største fotballklubber er utvilsomt sendt ut fra Davids agent.

Og det tok i alle fall ikke lang tid før Madrid-baserte Marca var på ballen og trakk fram koblingene mellom Davids nåværende klubb og et feilslått stjernekjøp hos Real Madrid.