*Nettavisen* Sport.

Hevder Johannes Dürr er utestengt på livstid

 

- UTESTENGT: Tidligere langrennsutøver Johannes Dürr. Foto: Giuseppe Cacace (AFP / NTB scanpix)

Straffes hardt etter flere dopingsaker.

17.09.19 19:44

Det melder den anerkjente journalisten Hajo Seppelt på Twitter tirsdag.

Det skal være det østerrikske antidopingforbundet som skal ha avsagt dommen.

Dopingtatt i Sotsji-OL

Dürr ble tatt for bloddoping i forbindelse med OL i Sotsji og senere utestengt i to år. Østerrikeren valgte imidlertid å fortsette satsingen på langrenn og hadde et håp om å delta i VM på hjemmebane i Seefeld forrige sesong.

Det lykkes han ikke med. Østerrikeren skulle likevel stjele overskrifter i forbindelse med mesterskapet. Få dager etter VM ble nemlig Dürr arrestert mistenkt for å ha tilknytning til dopingskandalen under mesterskapet.

I 2018 var Dürr også aktuell i en dokumentar hos det tyske TV-selskapet ARD, der han fortalte sin historie og innrømmet bruk av doping som aktiv. I filmen hevdet Dürr også at han ikke var alene om å dope seg.

I mars i år meldte påtalemyndigheten i Innsbruck at Dürr hadde innrømmet at han hadde dopet seg opp mot VM i Seefeld og at han hadde benyttet seg av dopinglegen Mark Schmidt.

Avsløringer i Seefeld

Schmidt skal angivelig være hovedmannen bak dopingnettverket som ble avslørt under VM i Seefeld der fem langrennsløpere ble midlertidige utestengt mistenkt for bloddoping.

Østerrikerne Max Hauke og Dominik Baldauf ble tidligere i sommer utestengt i fire år som følge av dopingskandalen.Karel Tammjärv og Andreas Veerpalu fra Estland og Aleksej Poltoranin fra Kasakhstan ble også utestengt av FIS som følge av dopingskandalen i Seefeld, men sju måneder senere foreligger det fortsatt ingen dom i saken.

Det er dopingpanelet i det internasjonale skiforbundet (FIS) som har domsmyndighet over de tre sistnevnte utøverne. FIS bekreftet til Nettavisen tidligere denne måneden at dopingsaken fortsatt er under etterforskning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag