Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Julian Nagelsmann har sagt ja til toppjobb

33-åringen ser ut til å kapre en av de mest prestisjetunge jobbene i fotballverdenen.

Den tyske storavisen Bild melder mandag ettermiddag at Julian Nagelsmann har gitt Bayern München sitt ja til å overta som ny hovedtrener i klubben.

Ifølge den velinformerte journalisten Christian Falch har Nageslsmann og Bayern blitt enige om at han skal lede storlaget videre fra neste sesong.

- Enige om å jobbe sammen

RB Leipzig-treneren har blitt ansett som favoritt til Bayern-jobben etter at det nylig ble klart at Hansi Flick ikke fikk fortsette som hovedtrener i klubben.

LES OGSÅ: Bayern slår tilbake mot trenerens oppsigelse på direkten

Det er fortsatt ikke avklart om Bayern har blitt enig med RB Leipzig om kompensasjon for 33-åringen. Nyhetsbyrået DPA meldte mandag at Leipzig krever rundt 300 millioner kroner for å løse treneren fra kontrakten han har fram til 2023.

Hansi Flick er på sin side ansett som favoritt til å bli ny trener for det tyske landslaget når Joachim Löw gir seg etter sommerens EM-sluttspill.

Han ledet Bayern til både Bundesliga-tittelen og seier i Champions League sist sesong, men har ikke klart å følge opp sistnevnte bragd denne sesongen.

LES OGSÅ: Hevder Premier League-klubb har gitt opp håpet om å signere Haaland

Bayern røk ut av Champions League i kvartfinalen mot franske PSG. Klubben topper Bundesliga med sju poeng ned til nettopp Leipzig når fire runder gjenstår.

Ung trenerkomet

Nagelsmann regnes som et av de store stjerneskuddene på trenerhimmelen og fikk sitt gjennombrudd da han ledet Hoffenheim før han hadde fylt 30 år.

I 2019 tok han over i RB Leipzig og i 2020 ledet han dem til semifinale i Champions League og ble med det den yngste hovedtreneren som noen gang har klart den bragden.

LES OGSÅ: Dietmar Hamann reagerer sterkt på Haaland-samtaler i Spania

Denne sesongen tok han klubben til åttedelsfinale i samme turnering, men der ble det stopp mot Liverpool.

Nylig ble det også kjent at RB Leipzigs sportsdirektør Markus Krösche gir seg i jobben etter denne sesongen. Partene skal ha blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet.