Harry Kane har over flere år vært blant fotballverdenens heteste spisser, noe han til de grader har vist denne sesongen med 19 mål og 13 målgivende pasninger i Premier League.

Men til tross for at han på bestilling har banket inn mål for Tottenham, så har trofeene uteblitt.

Les også: Mourinho før United-møtet: - Vet ikke om Solskjær kommer til å bruke det

Frustrert Kane

Nå melder den engelske avisen The Athletic at 27-åringen begynner å bli frustrert og at han vil presse på for en overgang dersom London-klubben ikke lykkes med å kvalifisere seg til Champions League denne sesongen.

«Frustrert over en mangel på trofeer og bekymret for faren for å ikke spille Champions League-fotball for andre sesong på rad, er Kane forberedt til å fortelle Tottenham at han ønsker seg nye utfordringer», skriver blant annet avisen.

Selv om Kane 25. april får muligheten til å vinne sitt første trofé med Tottenham når Manchester City står på motsatt banehalvdel i ligacupfinalen, skal han likevel være redd for at klubben er for langt unna til å vinne Premier League eller Champions League.

Problemet hans skal imidlertid være at han fortsatt har en kontrakt med klubben som strekker seg frem til sommeren 2024, og at styreformann Daniel Levy har et rykte på seg for å være en tøff forhandler når rivaliserende klubber ønsker å hente fra dem.

Klubber som Manchester City og Manchester United blir nevnt som de mest sannsynlige klubbene for Kane, selv om de, som så mange andre, virker å ha pekt seg ut Erling Braut Haaland som førsteprioritet.

Det er imidlertid kun én klubb som kan sikre seg nordmannens tjenester, og City-manager Pep Guardiola skal selv lenge ha vært en stor fan av Kane og beskrevet ham som «utrolig».

Dyster stemning?

Tottenham møter Manchester United til dyst søndag, og en seier for de liljehvite der vil være viktig for å holde følge i kampen om topp fire.

Men selv en potensiell Champions League-plass skal angivelig ikke nødvendigvis være nok for Kane.

Les også: Bildene av Haalands far gikk verden rundt: Hevder det skapte reaksjoner innad i Manchester United

Siden 2-0-seieren over Arsenal 6. desember har laget tatt 25 poeng på 19 kamper, i tillegg til å ha røket ut av FA-cupen (mot Everton) og Europa League (mot Dinamo Zagreb).

Det skal den engelske landslagsspissen ha sett seg lei av.

«Stemningen rundt klubben - og spesielt rundt Kane - har blitt betraktelig mer dyster», skriver The Athletic.

Mourinho optimistisk før møte med United

Som følge av at Tottenham ble slått ut av Europa League har klubben hatt god tid til å forberede seg inn mot søndagens kamp. Manchester United på sin side henger fortsatt med i turneringen og hadde kamp så sent som torsdag.

Tottenham-sjef Jose Mourinho er optimistisk med tanke på å få et godt resultat mot sin tidligere arbeidsgiver.

- Vi røk ut av Europa League på grunn av en svak prestasjon, men på grunn av en svak prestasjon har vi fått jobbet sammen hele uken. Vi har ikke hatt mange hele uker til å forberede oss gjennom denne sesongen. Nå har vi hatt det og det gjør meg positiv, sa Mourinho på en pressekonferanse fredag.

- Jeg har satt pris på jobben som har blitt lagt ned denne uka, sa han.