Den amerikanske avisen Boston Globe og Liverpool Echo melder begge at basketstjernen LeBron James blir medeier i Fenway Sports Group (FSG).

Selskapet eier blant annet Premier League-klubben Liverpool og den amerikanske baseballklubben Boston Red Sox. FSG, med forretningsmannen John W. Henry i spissen, har eid Liverpool siden de overtok klubben i oktober 2010.

Aksjeeier siden 2011

Ifølge Boston Globe har LeBron James hatt aksjer i Liverpool siden 2011, men får nå en mer sentral rolle i FSG. Bakgrunnen for at James nå går inn i selskapet er ikke kjent og det skrives heller ikke om han har gått inn med mer penger enn tidligere.

LES OGSÅ: Mener nøkkelspiller gir Solskjær et problem: - Det er hans største bekymring

ESPN melder at 36-åringen investerte rundt 55 millioner kroner i Liverpool da FSG kjøpte klubben for rundt 4,2 milliarder kroner fra Tom Hicks og George Gillett.

Ifølge Forbes skal LeBron James ha en formue på fire milliarder kroner totalt sett.

Det hevdes at en del av denne avtalen med FSG innebærer at basketprofilen overtar en del av baseballklubben Red Sox, der han også har vært involvert tidligere.

Liverpool Echo spekulerer i at James' rolle hos klesgiganten Nike, skal være en viktig faktor bak avtalen med FSG. LA Lakers-spilleren er et av Nikes mest profilerte ansikter utad. Nike er samtidig trøyeleverandøren til Liverpool.

LES OGSÅ: Ferdinand: - United må gjøre alt de kan for å hente Haaland

Med LeBron James som en mer sentral del av eiergruppen, kan dette bidra til å markedsføre og øke interessen for klubben i langt større grad i USA.

- Skal bygge et imperium

Videre hevdes det at FSG også kommer til å selge rundt ti prosent av sine aksjer til investeringsgruppen RedBird Capital Partners til en verdi av rundt seks milliarder kroner. Salget vil føre til at FSGs totale verdi vil ligge på rundt 70 milliarder kroner.

Med RedBird med på laget er planen angivelig å bygge et idrettsimperium som ligner det City Sports Group, som blant annet eier Manchester City, har bygd opp.

Avtalen mellom RedBird og FSG er imidlertid avhengig av at Major League Baseball-organisasjonen godkjenner en endring i klubbens eierstruktur, noe som kan ta tid.

LES OGSÅ: Hope Solo provosert av Zlatan-uttalelser: - Han er en hykler

FSG skal ha mottatt flere bud på Liverpool under tiden som eiere av klubben, I 2018 skal de ha takket nei til et bud på rundt 22 milliarder kroner fra en mulig oppkjøper.

Etter at det amerikanske selskapet overtok klubben i 2010, har de bygd den sakte, men sikkert opp til å igjen bli en maktfaktor i engelsk fotball.

Liverpool vant Champions League i 2019 og Premier League i 2020.