Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Liverpool er i ferd med å bla opp 400 millioner for stjerne. Men én ting får eksperten til å stusse: - Det er litt rart

Detaljen har fått mange til å sperre øynene opp, men Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet har likevel stor tro på den Liverpool-koblede spilleren.

Denne uken dukket det opp rapporter om at Liverpool er i ferd med å sikre seg RB Leipzig-stopperen Ibrahima Konate. The Athletic meldte om det først og senere har også transferguru Fabrizio Romano kastet seg på og omtalt saken.

Det skal være snakk om en overgangssum på 40 millioner euro - rundt 400 millioner norske kroner - og ifølge de siste rapportene skal spilleren allerede nå gjennomgå en legesjekk før overgangen.

RB Leipzig har slått tilbake mot ryktene, men veldig mye tyder likevel på at 21-åringen fra Frankrike skal spille for de røde fra Merseyside den kommende sesongen.

LES OGSÅ: Ble beskyldt for å elske Liverpool. Det får United-stjernen til å reagere

Ryktene har imidlertid utløst en del diskusjoner. Konate har nemlig kun spilt 26 kamper den siste to sesongene og mange er bekymret for skadeproblemene hans.

Liverpool har slitt voldsomt med skader i forsvar denne sesongen, med Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip alle skadet, og slik sett er det nok ikke så betryggende for supporterne til Liverpool å lese om skadeplagene til Konate.

Ekspert: - Tror de har kontroll

Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet tror likevel ikke det er stor grunn til bekymring, selv om han stusser litt over at Liverpool går for franskmannen.

- Ja, det er jo litt rart å kjøpe en spiller som er skadet hele tiden. Men jeg tror de har kontroll på det, sier Vsport-kommentatoren til Nettavisen.

- Det er en hofteskade som har vært problemet hans hele veien og så lenge det ikke er korsbåndet eller noe slik, skal det nok være mulig å få bukt med det, tror han.

LES OGSÅ: Bale blir totalslaktet. Nå kommer han med en oppklaring

Skulle Konate holde seg skadefri, er det en meget god spiller Liverpool får.

- Det er den spilleren som har høyest potensial av alle stopperne i Tyskland. Han er et voldsomt talent. Selv om han ikke har spilt så mye de to siste sesongene, har han spilt mye fotball på høyt nivå. Han slo igjennom tidlig, sier Sundet.

- Hvordan vil du beskrive ham som spiller?

LES OGSÅ: Hevder PL-klubb vil ha Kristoffer Ajer

- Det første som slår meg er jo fysikken. Men han er også veldig god med ball. Det er veldig utpreget hos ham, enda mer enn hos for eksempel Dayot Upamecano. Konate spilte på midtbanen til han var 16 år, før han ble omskolert til stopper. Han tar mange gode spillevalg fra midtbanen og har et bra driv med ballen, sier Sundet.

- Gått under radaren

- Han er også en god forsvarer. God i lufta. Han har egentlig alt det du kan ønske deg i en moderne midtstopper, mener kommentatoren.

- Han bør med andre ord passe bra inn hos Liverpool?

- Ja, han passer inn overalt, så lenge han er skadefri, svarer kommentatoren.

- RB Leipzig har jo et veldig, veldig bra forsvar. De har en seks-sju mann som er verdensklasse. Jeg synes Konate er den beste av dem, men han har kanskje ikke fått den anerkjennelsen og gått litt under radaren, fordi han ofte har vært skadet.

I vinter hentet Liverpool inn både Özan Kabak og Ben Davies for å styrke et skadeplaget forsvar. Førstnevnte er kun på lån og det er opp til Liverpool om de vil benytte seg av en opsjon for å gjøre overgangen permanent. Tyrkeren har i det siste gjort noe gode kamper for klubben, etter en litt «shaky» start.

LES OGSÅ: Guardiola kom med oppsiktsvekkende svar på Haaland-spørsmål: - Det er umulig

- Kabak forsvinner uansett fra Schalke etter sesongen, men jeg er usikker på om en eventuell signering av Konate vil påvirke Liverpools avgjørelse om ham, sier Sundet.

Operert i 2020

Konate startet karrieren i den franske klubben FC Paris, før han ble hentet til Sochaux i 2014. Det var under tiden der at han ble oppdaget av RB Leipzig sine speidere.

Tyskerne hentet ham som 18-åring sommeren 2017. På fire sesonger i klubben har han totalt spilt 89 kamper og scoret fire ganger.

Når det gjelder skaden han har slitt med den siste tiden, så er det snakk om en enkeltskade. Han er med andre ord ikke så skadeplaget som mange vil ha det til. Han ble operert for denne hofteskaden hjemme i Frankrike i fjor sommer. Rehabiliteringen etter denne operasjonen er grunnen til at 21-åringen har spilt lite denne sesongen.