Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Liverpool, Man City, Man United og Juventus kjemper om Joao Felix

Velinformert journalist skriver at stortalentet bytter klubb i sommer.

Den 19 år gamle Benfica-kometen Joao Felix er brennhet om dagen og det har lenge versert spekulasjoner om at midtbanespilleren kan bli solgt allerede i sommer.

Joao Felix har imponert stort for Benfica den siste tiden og han scoret blant annet hat trick i Benficas møte med tyske Eintracht Frankfurt i Europa League nylig.

Onsdag melder den velinformerte franske journalisten Mohamed Bouhafsi i RMC at fire store klubber skal ha vist konkret interesse for den portugisiske juvelen.

Klubbene det skal være snakk om er: Liverpool, Manchester United, Juventus og Manchester City. Alle har også tidligere blitt koblet med unggutten.

Bouhafsi skriver videre at Joao Felix har en utkjøpsklausul på rundt 120 millioner euro i sin nåværende kontrakt, men antyder at det skal være mulig å få ham billigere.

Han hevder at unggutten kommer til å bytte klubb i sommer.

- Fire klubber har allerede gjort sine intensjoner klare overfor «entouraget» til Benfica-juvelen Joao Felix. Manchester City (Pep Guardiola er en stor beundrer), Juventus, Liverpool og Manchester United. Spilleren forlater Benfica i sommer! Utkjøpsklausulen er på 120 millioner euro, skriver Bouhafsi på Twitter.

- Liverpool forhørte seg så sent som for ti dager siden, skriver han videre.

Juventus har de siste ukene blitt omtalt som favoritt til å lande stortalentet og det sies at Cristiano Ronaldo er en stor beundrer av landsmannen. Joao Felix har blitt sammenlignet med nettopp Juventus-stjernen og Ronaldo skal være idolet hans.

Joao Felix kom til Benficas ungdomsakademi i 2015 og har tidligere vært på akademiet til Porto. Der jobbet han med nåværende Liverpool-assistent Pep Lijnders.

19-åringen ble løftet opp på A-laget til Benfica før denne sesongen og fikk sin debut 18. august i fjor. Han scoret sitt første mål for klubben en uke senere.

Totalt har det blitt 18 mål på 39 opptredener i hans første seniorsesong.

Den offensive midtbanespilleren, som også kan spille på kanten, har landskamper på U18- U19- og U21-nivå for det portugisiske landslaget.

Les også

Caroline Graham Hansen nærmer seg overgang til Barcelona: - Det som gjenstår er hennes signatur

Kommentarer til denne saken