Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Liverpool-stjerne vrakes til Englands EM-tropp

The Athletic hevder at Trent Alexander-Arnold ikke får en plass i Englands EM-tropp.

Det vakte oppsikt da England-trener Gareth Southgate vraket Trent Alexander-Arnold fra den engelske landslagstroppen til VM-kvalifiseringskampene i mars.

Ifølge den normalt så treffsikre nettavisen The Athletic kommer Liverpool-backen også til å bli vraket til sommerens EM-sluttspill.

Alexander-Arnold har i likhet med store deler av Liverpools tropp slitt med formen denne sesongen, men den siste perioden har høyrebacken levert flere overbevisende forestillinger.

Les også: Firmino kritiseres av eksperter: - Du kan ikke gå 15 kamper uten å score mål

Likevel kan det se ut som at det ikke er nok for Gareth Southgate.

Ifølge The Athletic er det bare skade på andre spillere som kan sørge for at Liverpool-backen blir å se i Englands EM-tropp.

Det skal være taktiske grunner som skal være årsaken til at Southgate ikke skal ønske å ta med seg Alexander-Arnold til EM. Landslagssjefen skal fortrekke backer som er sterkere defensivt enn 22-åringen.

The Athletic skriver at Kyle Walker, Kirean Trippier og Reece James blir foretrukket foran Liverpool-backen som alternativer på høyreback-plassen.

Les også: Strømsgodset-treneren har aldri vært med på lignende: - Veldig krevende

Alexander-Arnold fikk debuten for det engelske landslaget i 2018, og fikk en plass i Englands tropp til VM i Russland samme år. Der startet han én kamp.

22-åringen står så langt bokført med 12 landskamper, og senest i september var han Southgates førstevalg på høyrebacken.

Gareth Southgate tar ut den engelske EM-troppen tirsdag 25. mai. Først da vil vi få en bekreftelse på om Alexander-Arnold kommer med i troppen eller ikke.

EM starter 11. juni, og varer til 11. juli. England møter Kroatia, Skottland og Tsjekkia i gruppespillet.