Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Louis van Gaal har fått ny jobb - møter Norge i første kamp

Den nederlandske trenerveteranen tar over jobben som sjef for Nederland, ifølge nederlandske medier.

Etter et skuffende EM-sluttspill i sommer fikk Frank de Boer sparken som trener for Nederland. Nå melder Nederlands største avis De Telegraaf at KNVB, det nederlandske fotballforbundet, har funnet mannen som skal ta over jobben.

Ifølge avisen er det Louis van Gaal som får oppgaven i å lede de oransje til VM i Qatar i 2022. Det skal nå være enighet mellom partene som gjør at Van Gaal går løs på sin tredje periode som landslagssjef for Nederland.

De Telegraaf skriver at han nå avbryter pensjonisttilværelsen for å vende tilbake til treneryrket. Van Gaal har de siste syv årene holdt til i Portugal etter at han sluttet som trener.

Les også

De Boer er ferdig som Nederland-trener

Avisen skriver videre at han får med seg Danny Blind, Frans Hoek og Henk Fraser som assistenter.

Nederland er i samme VM-kvalifiseringsgruppe som Norge og kommer til Ullevaal Stadion i Oslo 1. september i år. Norge har fått en middels start på kvalifiseringen med to seiere og ett tap på de tre første kampene. Nederland har i likhet med Norge seks poeng i gruppe G som toppes av Tyrkia med syv poeng.

Les også

Hevder Varane nærmer seg Manchester United: - Ha så høye forventninger som mulig

Ifølge nederlandske medier vil Van Gaal fortsette å bo i Portugal av skattemessige årsaker. Trenerveteranen tok Nederland til VM-bronse i 2014.

Van Gaal har trent storklubber som Ajax, Barcelona, Bayern Munchen og Manchester United i løpet av sin karriere. Hans siste managerjobb var på Old Trafford der han fikk sparken i 2016.

Nederland vant alle sine kamper i gruppespillet i EM mot Nord-Makedonia, Ukraina og Østerrike, men røk ut allerede i åttedelsfinalen mot Tsjekkia.

Tomas Holes og Patrik Schick sørget for 2-0-seier for tsjekkerne i Budapest. Kampen ble ødelagt for de oransje da Matthijs De Ligt ble utvist tidlig i andre omgang.