Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Manchester United har kontaktet Pochettino

Tidligere Tottenham-manager Mauricio Pochettino kan bli Ole Gunnar Solskjærs erstatter, hevder britisk avis.

Det er Manchester Evening News som skriver at Manchester United-ledelsen har kontaktet Mauricio Pochettino.

Ifølge avisen har den tidligere Tottenham-managerens representanter fått en henvendelse fra storklubben, som for tiden sliter tungt.

United ligger for øyeblikket på 15. plass i Premier League, og onsdag ble det 1-2-tap i Champions League mot Istanbul Basaksehir.

Pochettino: - Klar for å komme tilbake

Manchester Evening News meldte i desember i fjor at Pochettino kunne tenke seg Manchester United-jobben, og hans holdning skal ikke ha endret seg.

I helgen var argentineren gjest i Sky Sports' Premier League-studio og gjorde det klart at han føler seg klar til å ta en ny managerjobb.

Alsaker: - Spenningen øker inn mot Everton-kampen

TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker ser en tendens i at britiske journalister som mente Solskjær-ansettelsen var latterlig, stadig dukker opp når det er motgang, mens det er helt stille når laget går 14 kamper på rad uten å tape.

Likevel mener han det er naturlig at nå dukker opp spekulasjoner om nordmannens fremtid i klubben.

- Nå nærmer han seg to år. Da må bunnivået opp. Du kan ikke synke ned i tap mot Burnley hjemme og Basaksehir borte. Det er det som er faren her. Sånn sett er det et alvorlig resultat, for den gruppen hadde de full kontroll på. Nå øker det spenningen fram mot Everton i helgen. Solskjærs United har alltid slått tilbake veldig etter pinlige opplevelser. Slutter de å gjøre det, så blinker det litt, sier Alsaker til Nettavisen.

Alsaker tror Manchester United og Mauricio Pochettino kan være en god match.

- Det er ingen grunn til å tro at det ikke skal fungere. Det er en høyt verdsatt trener, med den evnen til å bygge unge talenter, som passer i profilen. Solskjær vil i så fall etterlate han et solid fundament og en stall som bør være med å slåss, med mange unge, egenproduserte spillere, sier Alsaker, som mener Solskjær vil etterlate seg et mye sunnere United enn Louis van Gaal og José Mourinho gjorde.

Kilder Manchester Evening News skal ha snakket med hevder Solskjær hadde ledelsens støtte frem til onsdagens nederlag i Istanbul og ønsker i utgangspunktet ikke å kvitte seg med nordmannen så tidlig i sesongen.

Skulle det imidlertid bli tap mot Everton i helgen, kan Manchester United ligge på en oppsiktsvekkende svak 17. plass, og presset på Solskjær og ledelsen vil øke.

Solskjær vil ikke snakke om sin United-fremtid

Etter Champions League-tapet onsdag fikk Solskjær spørsmål om sin fremtid i kjølvannet av at Roy Keane har uttalt at spillernes opptreden vil få nordmannen sparket.

- Jeg avstår fra å kommentere slike ting. Selvfølgelig er det tidlig i sesongen, og meninger vil det alltid være. Man må være sterk. Jeg ble ansatt av klubben for å gjøre en jobb, og den gjør jeg etter beste evne sammen med støtteapparatet mitt, svarte Solskjær.

Den tidligere Molde-manageren er nå bookmakernes favoritt til å bli den neste Premier League-manageren som får sparken.

Mauricio Pochettino har stått uten managerjobb siden han fikk sparken i Tottenham i november 2019, etter en svak start på forrige sesong. Pochettino ble erstattet av tidligere Manchester United-manager José Mourinho, som fremdeles sitter i managerstolen hos Spurs.

Pochettino har foreløpig ikke vunnet noe som manager, men ledet Tottenham til Champions League-finalen i mai 2019, der det ble tap mot Liverpool.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken