Hevder Manchester United vil kopiere Liverpool: - Har blitt lagt merke til

TÅLMODIGHET: Ole Gunnar Solskjær har en stor jobb foran seg med å gjenreise Manchester United til gammel storhet.

TÅLMODIGHET: Ole Gunnar Solskjær har en stor jobb foran seg med å gjenreise Manchester United til gammel storhet. Foto: Nick Potts (Pa Photos / NTB scanpix)

Ole Gunnar Solskjær har en stor jobb foran seg om han skal gjenreise Manchester United til gammel storhet. Rivalens suksess kan bli en nøkkel i det arbeidet.

25.04.19 09:49

Onsdag kveld møtes Manchester United og Manchester City til en nøkkelkamp i PremierLeague. City kjemper om ligatittelen, mens United fortsatt har en god sjanse til å havne blant de fire beste og sikre Champions League-spill neste sesong.

Ole Gunnar Solskjær og hans United kommer imidlertid fra et ydmykende 0-4-tap for Everton, og etter en god start på karrieren i Old Trafford-klubben har nordmannen hatt en tøff periode i det siste. United har tapt fire av sine fem siste kamper.

Selv om det fortsatt gjenstår fire kamper av sesongen for Manchester United, har mange allerede begynt å snakke om det som skal skje til sommeren - i overgangsvinduet - og hvordan klubben skal ta steg framover mot neste sesong.

- Kopiere Liverpool

ESPN-journalist Mark Ogden er blant dem som følger United tettest og han mener at klubben må se mot én av sine største rivaler i jobben med å bygge opp igjen laget.

Han veder i en kronikk at erkerival Liverpool, som denne sesongen er med i kampen om Premier League-tittelen, og kan gå til sin andre Champions League-finale på rad, blir sett på som et slags «forbilde» for United når klubben nå skal forsterke stallen.

Ogden skriver at United-direktør Ed Woodward har latt seg imponere av det rivalen har fått til de siste sesongene, etter at Jürgen Klopp kom inn som manager.

- Kilder har fortalt ESPN at den tålmodigheten som ble vist av Liverpool-ledelsen etter at Klopp kom inn som manager, og den vellykkede rekrutteringsstrategien som Liverpools eiere, Fenway Sports Group, har fått på plass, skal ha blitt lagt merke til av Woodward og Uniteds eiere. De ser på dette som en modell de ønsker å kopiere i et forsøk på å få United tilbake til gamle høyder, skriver Ogden i sin kronikk.

FØLGER UNITED TETT: ESPN-journalist Mark Ogden. Foto: Privat / Twitter

Woodward og United-ledelsen skal være innforstått med at manager Ole Gunnar Solskjær, som ble hentet inn da José Mourinho fikk sparken i desember i fjor, og senere har fått jobben på permanent basis, trenger tid for å gjenreise klubben.

- Trenger minst tre år

Solskjær selv har også vært klar på at ting ikke kommer til å skje over natten.

- Selv om det kanskje ikke vil bli tatt så godt imot, er det også en forståelse blant Uniteds ledere for at Solskjær kommer til å trenge minst de tre årene han har kontrakt på, til å gjøre United konkurransedyktige igjen, skriver Ogden videre.

ESPN-journalisten peker på at Liverpool under Klopp ikke klarte å kvalifisere seg til Champions League i tyskerens første sesong ved roret i Merseyside-klubben, en situasjon Solskjær og United kan havne i etter denne sesongens slutt.

Til tross for dette har Klopp, sammen med sportsdirektør Michael Edwards, med målrettet jobbing klart å sette sammen et lag som nå kjemper i toppen.

- Woodward og Glazer-familien har troen på at Liverpool-metoden, med tålmodighet og smart rekrutering, også kan fungere for Manchester United, skriver Ogden.

United har de siste årene brukt store penger på å sikre seg det klubben har sett på som kvalitetsspillere. Spillere de har håpet å bygge laget rundt. Paul Pogba kom fra Juventus for rundt 89 millioner pund, Romelu Lukaku kostet mye da han ble hentet fra Everton, og United strakk seg langt lønnsmessig for å sikre Alexis Sanchez fra Arsenal i en byttehandel med Henrik Mkhitaryan, men selv om de nevnte spillerne har hatt gode perioder for klubben, har de ikke helt slått til United håpet.

- Samtidig har det blitt lagt merke til i United at Liverpool har hentet inn Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah, for rundt 100 millioner pund, skriver Ogden.

Han trekker videre fram Liverpool-signeringer som Georginio Wijnaldum fra Newcastle, Xherdan Shaqiri fra Stoke og Andy Robertson fra Hull som smarte kjøp. Spesielt Wijnaldum og Robertson har blitt nøkkelspillere hos Anfield-klubben.

- Skal hente teknisk direktør

For å få en lignende teft på overgangsmarkedet hevder Ogden i likhet med flere andre som følger United tett, at klubben vil ta grep i den sportslige ledelsen. United skal ha planer om å ansette en teknisk direktør, for å hjelpe Solskjær med rekrutteringen.

En slik ansettelse vil trolig bli gjort innen starten av neste sesong og nylig har Solskjærs assistent, Mike Phelan, blitt koblet med denne jobben.

- Selv om denne personen skal rapportere direkte til Woodward, skal han jobbe sammen med Solskjær og klubbens speiderteam med å finne talenter på vei opp, samtidig som United fortsatt skal kjempe om de beste spillerne i markedet.

- United var en gang klubben som gikk foran og viste vei når det kom til spillerlogistikk, men har nå blitt redusert til en statist. Etter fem år med dårlige ansettelser, dyre tabber på markedet og en tvilsom spillerlogistikk, har det gått opp for klubbledelsen at de neste fem årene må bli helt annerledes, skriver Ogden.

- Må ta disse grepene

Så sent som på en pressekonferanse tirsdag ga Solskjær signaler om at det vil bli tatt grep på overgangsmarkedet i sommer, og at nye spillere vil bli hentet inn.

- Vi lærer spillerne stadig bedre å kjenne og det handler ikke om å snu opp ned på alt i en tropp som har gjort det så bra. City og Liverpool har tatt flere poeng enn oss de siste 18 kampene og slik er det. Du kan se masse Manchester United-DNA i spillerne vi har her. Noen spillere kommer inn og andre kommer til å dra, sa Solskjær.

Tidligere i vinter snakket Nettavisen med nettopp Mark Ogden og den gang var han klar på at Solskjær var nødt til å ta grep på markedet før neste sesong.

- Han ut å hente en midtstopper av verdensklasse. Han må også få inn en «tier» av høy kvalitet og forbedre bredden i toppen på alle posisjoner, sa ESPN-journalisten.

Han fikk støtte av London Evening Standard-journalist James Robson.

-United må kjempe om tittelen neste sesong. Og den som blir ansvarlig, må hente inn spillere som gjør dem konkurransedyktige. En midtstopper er et «must» og helst også en midtbanespiller, sa journalisten i et intervju med Nettavisen i slutten av feburar.

De siste ukene har det også blitt mer og mer klart at en ny høyreback står på ønskelisten til klubben, etter at veteran Ashley Young har hatt flere svake kamper i den posisjonen den siste tiden. Young fikk én på børsen (1-10) av lokalavisen Manchester Evening News etter begge kampene mot Barcelona i Champions League.

Tottenhams Kieran Trippier, Crystal Palaces Aaron Wan-Bissaka og PSG-backen Thomas Meunier har de siste dagene blitt koblet med Manchester United.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.