Hevder Michel Platini er pågrepet

ARRESTERT: Michel Platini skal ha blitt arrestert tirsdag morgen.

ARRESTERT: Michel Platini skal ha blitt arrestert tirsdag morgen. Foto: Jonathan Moscrop (Pa Photos / NTB scanpix)

Mistanker om korrupsjon.

18.06.19 11:10

Det melder flere internasjonale medier tirsdag. Det er det franske nettstedet mediapart.fr som først meldte om pågripelsen.

Franskmannen skal ha blitt arrestert tirsdag morgen og det skal dreie seg korrupsjonsbeskyldninger i forbindelse med tildelingen av VM i 2022.

Dette er et ledd i korrupsjonsetterforskningen som gjennomføres av blant andre fransk politi.

Mediapart hevder å kjenne til at 63-åringen skal ha blitt fraktet til fransk politis avdeling for korrupsjonskriminalitet (OCLCIFF) i Nanterre utenfor Paris.

Det er Qatar som har fått tildelt mesterskapet i 2022 og tildelingen har i etterkant ført til stor kritikk av både FIFA og andre fotballtopper. Tildelingen, som ble gjort i 2010, har blant annet ført til sterke mistanker om korrupsjon.

Etterforskningen ble innledet allerede i 2016, og Platini ble allerede i desember 2017 hørt som vitne i saken første gang. Den tidligere UEFA-presidenten har åpent innrømmet at han stemte for at Qatars skulle tildeles VM-sluttspillet om tre år.

PNF skal ifølge Le Monde blant annet være interessert i en lunsj som fant sted i det franske presidentpalasset 23. november 2010. Der deltok blant andre Platini, daværende president Nicolas Sarkozy og den nåværende emiren i Qatar, Tamim bin Hamad Al-Thani.

Det samme gjorde den daværende generalsekretæren i det franske presidentpalasset Claude Gueant og president Sarkozys daværende tekniske rådgiver på idrettsområdet, Sophie Dion. Gueant skal ifølge Mediapart ha blitt avhørt mandag og har status som såkalt «fri mistenkt».

Platini var som nvent president i UEFA fra 2007 til 2015.

Han var lenge ansett som favoritt til å overta som president i FIFA etter Sepp Blatter, men i 2016 ble franskmannen utestengt fra fotballen i fire år som en følge av at han skal ha mottatt rundt 1,35 millioner pund i en utbetaling fra FIFA på ordre fra Blatter. Også sistnevnte ble utestengt fra fotballen i fire år på grunn av denne saken.

Både Platini og Blatter har hele veien avvist dette som falske anklager. De to ble først ilagt en straff på åtte år, men den ble senere halvert.

Platinis utestengelse fra fotballen vil være ferdigsonet i oktober i år.

63 år gamle Platini er en av fotballens store legender når det kommer til hans karriere som aktiv. Han spilte i klubber som St. Etienne og Juventus.

Han fikk også 72 landskamper for Frankrike og scoret 41 mål for nasjonen. Han var sentral og scoret ni mål da Frankrike vant EM i 1984.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.